Firari Seçen

Askeri Casusluk soruşturmasında adı çıkan Fikret Seçen, yurt dışına kaçtı! Seçen'in açığa alındığı aynı gün, Hollanda'nın yolunu tuttuğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2015 Güncelleme 01 Aralık 2015, 00:00
Firari Seçen

İÇİNDEKİLER

Paralel yapının elemanlarından biri daha yurt dışına kaçtı. HSYK kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan İstanbul Özel Yetkili eski Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Çorum Savcısı Fikret Seçen'in, hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmadan 6 gün önce yani açığa alındığı gün Hollanda'ya gittiği belirlendi. Seçen'in Atatürk Hava Limanı'ndan KLM Havayolları'yla Amsterdam'a kaçtığı belirlendi.

EŞİNİ GÖTÜREMEDİ
Ergenekon kumpasından sonra 17-25 Aralık hükümete darbe operasyonlarının da mimarları olan Zekeriye Öz ve Celal Kara'nın ardından Özel Yetkili İstanbul eski Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçenin de 24 Kasım'da Atatürk havalimanından KLM Havayollarıyla Hollanda Amsterdam'a kaçtı. Seçen'in 24 Kasım günü 16.45 uçağı ile yaptığı yolculuk öncesi eşine de pasaport almak istediği ancak yetişmediği için ülkeye tek başına gittiği kaydedildi. Seçen'in "Resmi belgeyi bozmak, yok etmek ve görevi kötüye kollanmak" suçları ortaya çıkmıştı. Ayrıca, Askeri Casusluk soruşturmasında usülsüzlük yaptığı HSYK raporuna girmişti.

Fikret Seçen'le poz veren Zekeriya Öz ve Celal Kara haklarında yakalama kararı çıkmadan hemen önce yurt dışına kaçmışlardı.

Nazif KARAMAN