İlk göz Ağrısı

Gecekonduda yaşayan Hakan, 'Tenis zengin sporu' algısını yıktı. Ağrı'dan milli takıma seçilen ilk sporcu olarak tarih yazdı. Örnek gence destek mesajları yağdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2015 Güncelleme 26 Kasım 2015, 00:00
İlk göz Ağrısı

İÇİNDEKİLER

AĞRILI Hakan Anak, örnek bir başarıya imza attı. Ağrı'dan tenis milli takımına seçilen ilk sporcu olarak tarih yazdı. Ağrı'da bir gecekonduda yaşayan Hakan, tenis için söylenen "Zengin sporu" algısını yıktı. Hamallık yaparak 5 çocuğuna bakan bir baba ve ev hanımı bir annenin oğlu olan Hakan, televizyonda gördüğü tenise merak sardı. 5 yıl önce Ağrı Tenis Kulübü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen, "Gecekondudan Tenis Kortuna" projesiyle kendisini kanıtladı. Hakan'ın tenisteki yeteneği ise antrenör Fırat Balkis'in dikkatinden kaçmadı.

GURUR VE MUTLULUK
Hakan, zorluklar arasında katıldığı turnuvalarda elde ettiği başarılarla 16 yaş altı milli takımına seçilmeyi başardı. Gecekondudan tenis milli takımına uzanan Hakan'a, destek mesajları yağdı. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise "Fakir bir aile çocuğunun milli takım düzeyine gelmesi çok anlamlı" derken, antrenör Balkis ise "Ağrı'da teniste ilk defa milli takıma sporcu vermenin gururunu yaşıyorum" dedi.