Ustaya veda

Türkiye'yi güldüren usta tiyatrocu Levent Kırca, bu kez ağlattı. Kansere yenilen sanatçı, gözyaşları ve alkışlar arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 00:23
Ustaya veda

İÇİNDEKİLER

Sanat dünyası, karalar bağladı. Türkiye'yi güldüren adam usta tiyatrocu Levent Kırca (67), bu kez ağlattı. Karaciğer kanserine yenik düşen sanatçı, gözyaşları ve alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. 41 yıllık sanat hayatına önemli başarılar sığdıran ünlü komedyen Kırca, vatandaşın dert yandığı konuları sanatla yorumladı. Halkın sesini televizyona taşıyan bir sanatçı olarak hafızalara kazındı. 21 yıl süren "Olacak O Kadar" adlı hiciv programıyla bir döneme damga vurarak niyetinin kimseyi kırmak olmadığını her fırsatta vurguladı! "Sarhoş" tiplemesi ise herkesi gülmekten yerlere yatırdı. Ancak ustadan gelen kötü haber, sanat dünyasını sarstı. Karaciğer kanseriyle mücadele eden Kırca, hayata gözlerini kapadı. Sanat dünyası başta olmak üzere sevenleri, sanatçının acı haberiyle yıkıldı. Büyük usta Levent Kırca, dün dostlarının ve sevenlerinin gözyaşları arasında uğurlandı. Usta tiyatrocunun isteği üzerine camideki cenaze töreninin dışında bir tören yapılmadı. Kırca için Levent Afet Yolal Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Kırca'nın yakınlarının yanı sıra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay eski Başkanı Org. İlker Başbuğ, Orhan Gencebay, Müjdat Gezen, Uğur Dündar, Nuri Alço, Erol Evgin ve Oktay Kaynarca gibi sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.

SANATÇIYA SON GÖREV
Kırca'nın kızı Ayşe'nin babasının tabutunun başında döktüğü gözyaşları, herkesi duygulandırdı. Sanatçının oğlu Umut Kırca ise "Kıymetlimiz gitti. Rahat uyusun" diye ağladı. Cenaze namazının ardından Kırca'nın tabutu, alkışlar eşliğinde cenaze aracına kadar taşındı. Kırca'nın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilirken, Kırca'nın eski eşi Oya Başar, tören boyunca gözyaşlarını tutamadı.

SANATÇILAR TOPLUMUN DEĞERİ
Sanatçının cenaze törenine katılan Genelkurmay eski Başkanı Org. İlker Başbuğ, "Ülkesine ışık olan bir insandı" dedi. Kılıçdaroğlu ise "Sanatçılar toplumu yücelten değerlerdir. O giderken 'Daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle' demişti. Umarım onun özlemini hep birlikte gerçekleştiririz" diye konuştu.

Usta sanatçı Levent Kırca'nın cenazesinde taziyeleri 6 yıldır birlikte olduğu ve "Son eşim" dediği Aslı Çetiner ve çocukları Umut, Ayşe ve Oğulcan Kırca kabul etti. Sanatçının çocuklarının gözyaşları, törendeki herkesi derinden etkiledi.