Selo'nun danışmanı saldırıyı twitter'dan duyurmuş!

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın danışmanı, Ankara tren garında meydana gelen terör saldırısını, dün twitter'dan duyurdu. PKK yanlısı bir twitter hesabından, dün gece Ankara'daki yürüyüşte bombalı saldırı olacağı yazıldı.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2015, 01:35
Selo’nun danışmanı saldırıyı twitter’dan duyurmuş!

İÇİNDEKİLER

Ankara'da gerçekleşen patlamayı, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın danışmanının dün gece, patlamadan yaklaşık 9 saat önce twitter'dan duyurduğu ortaya çıktı.

Bugün Ankara'da gerçekleşen patlamanın ardından HDP ve PKK yanı sıra çeşitli terör örgütleri saldırının faili olarak devleti göstermeye çalıştı. Fakat Avukat Cihat Gökdemir başka bir ayrıntıyı ortaya çıkardı.

SELO'NUN DANIŞMA SALDIRI OLACAĞINI BÖYLE DUYURDU
"Sosyal medya sitesi Twitter'da geriye dönük tarama yapıldığında bugün Ankara'da bir patlama olacağı bilgisini paylaşan hesaplar görüyoruz. Bu hesaplardan biri de kendisinin daha önceleri HDP'nin sosyal medya uzmanı olarak tanıtan ve aynı samanda HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da danışmanı olan "@drbereday" isimli hesabın olduğunu söyledi.

Drbereday isimli hesap attığı twitte "bombalar yarın ankara'da patlayacak" yazdı. Hesabı kullanan danışman twiti attıktan kısa bir süre sonra sildi ve hesabını kilitledi.



PATLAMA OLACAĞI DÜN GECE DETAYLARI İLE YAZILDI
Ankara Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu yürüyüş öncesinde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili çok çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Dün gece PKK yanlısı bir twitter hesabından, Ankara'daki yürüyüşte bombalı eylem olacağı yazıldı.

Ankara'da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği korkunç saldırıya ilişkin dün geceden twitter'da yazılan çarpıcı bilgiler oraya çıktı. Twitter'da Pir Ozan Aptal (@AnotolyTodorov) isimli PKK yanlısı paylaşımlar yapılan hesaptan, "En korkunç ihtimal de, Suruç v2 olabilir. Olası bi bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde. Mitingin yasal olması katliamın siyasi çıkara dönüşmesine vesile olur, bu durum bile böyle bi saldırının ihtimalini arttırıyor" şeklinde öngörüler paylaşıldı.

Hesaptan ayrıca, "Yarın orada ölürsem, asla ve asla ülkesini sevmedi demesinler. Ben bu ülkeyi, Edirneden Ardahan'a kadar çok sevdim" şeklinde veda mesajı yayınlandı.

Dün gece 00.22'den sonra seri halinde paylaşılan 8 twit şöyle: