2 bin 816 özel harekatçıyla operasyon

Diyarbakır'ın Sur ve Yenişehir ilçelerinde helikopter destekli operasyonda, özel harekat timlerinden oluşan 2 bin 816 güvenlik gücü görev aldı

Giriş Tarihi 10 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2015, 19:05
2 bin 816 özel harekatçıyla operasyon

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Sur ve Yenişehir ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyona 2 bin 816 güvenlik görevlisi katıldı.

Suriçi bölgesinde kalan Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde, Yenişehir ilçesinde de Feritköşk ve Dicle mahallelerinde 05.00'te sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından başlatılan hava destekli operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan bazı hendekler kapatılarak barikatlar kaldırıldı.

Operasyona, polis ve jandarma özel harekat timlerinden oluşan 2 bin 816 güvenlik görevlisinin katıldığı, 2 helikopterin destek verdiği belirtildi.

Teröristlerce zaman zaman güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulması üzerine çıkan çatışmada, 3 terörist etkisiz hale getirildi, 1 kadın terörist yaralı olarak yakalandı. 3 kişinin gözaltına alındığı operasyon sırasında, güvenlik güçleri sokaklarda oynayan çocuklarla yakından ilgileniyor.

SOKAKLARI BURANDAYLA KAPATIYORLAR
Bu arada, operasyonların devam ettiği Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin, güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek için hendek kazıp barikat kurmanın yanı sıra sokaklara "branda" germe yöntemini de kullandığı görüldü.

Labirenti andıran yapılaşmanın olduğu ilçede, dar sokak ve caddeler teröristlerin kaçışını kolaylaştırmaya imkan tanırken, teröristlerin, hava destekli operasyonlarda görüntü alınmasını engellemek ve pusu hazırlığı yapmak için sokakların üzerini brandayla kapatması dikkati çekti.

Bu durum, ilçe halkı açısından da tehlike oluşturuyor.

Sur ve Yenişehir ilçelerinin bazı mahallelerinde başlayan sokağa çıkma yasağı, ikinci bir duyuruya kadar sürüyor.