Doğan Medyası neden rahatsız oluyor?

Koza İpek Holding’e yönelik başlatılan soruşturmalara Paralel medya ile kol kola girerek “Basına operasyon düzenleniyor” algısı yaratmaya çalışan Doğan Medya ve Sözcü’nün bu anlamsız tavrını değerlendiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner önemli açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2015, 21:07
Doğan Medyası neden rahatsız oluyor?

İÇİNDEKİLER

Aydın Doğan'ın bu tavrının "suçluluk psikolojisi"nden kaynaklandığını belirten Mehmet Metiner, "PKK'nın destekçisi haline gelen Doğan Medya neden Paralel tapı ile yakınlığı bilinen bir holdinge yönelik soruşturma yapılmasına bu kadar tepki gösteriyor, yoksa arka tarafta bilmedğimiz bir kirli ortaklık mı var?" dedi.

İşte Metiner'in o açıklamaları…

"ŞU ANDA TÜRKİYE'Yİ SEÇİM HÜKÜMETİ YÖNETİYOR"
Şu anda hükümette AK Parti yok, geçici seçim hükümeti var neden açılan bu hukuki soruşturmalar üzerinden AK Parti'yi suçluyorlar? Savcı'nın inisiyatifiyle gerçekleşen ve tamamen hukuki çerçevede devam eden ve henüz bir sonuca ulaşmayan bu soruşturmadan neden rahatsız oluyorlar, anlamış değilim.

"PARALEL YAPIYI ANLIYORUM FAKAT DOĞAN MEDYASI..."
Paralel medyanın kendisine yakın bir holding hakkında soruşturma açılmasına verdiği tepkiyi ve olayı çarpıtmasını anlıyorum. Fakat henüz mahkemenin bir karar vermediği olayın Doğan Medyası tarafından "basına baskı" şeklinde yorumlanmasını ve olayın farklı yönlere çekilmesini anlamakta güçlük çekiyorum.

"DOĞAN MEDYASI SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ İÇİNDE"
Ben Doğan Medyası'nın bu tavrını "suçluluk psikolojisi"ne bağlıyorum. Paralel yapı ile kirli ilişkiler içine giren Doğan Medyası kendi kirli işlerinin de ortaya çıkmasından duyduğu korkuyla saldırıyor. Soruşturma yürütülürken Doğan Medyası da soruşturmanın içine katılırsa yaptıkları bu karalama çalışmaları bir anlam kazanır.

"PARALEL YAPININ KÖKÜNÜN KAZILMASINDAN NEDEN RAHATSILZLAR"
Milli Güvenlik kararlarıyla Fettulahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak hakkında onlarca soruşturma, gözaltına alma, tutuklama yapılan bu örgüte destek çıkan Doğan Medya neden Paralel yapının kökünün kazılmasından bu kadar rahatsız?

"SORUŞTURMANIN İLERLEYEN SAFHASI MEDYAYI DA KAPSAYABİLİR"
Bir holdingde başlatılan bu soruşturmayı "Medyaya Operasyon" olarak insanlara yutturamazsınız. Soruşturmanın ilerleyen safhalarında eğer holdinge bağlı medya kurumları hakkında da soruşturma gereği duyulursa onlar da soruşturmaya katılabilir. Hatta bu Paralel medya ile kirli bağlantılar içine giren başka medya kurumları da holdingler de soruşturmaya dâhil edilebilir. Ama şu an ortada böyle bir durum yok!
Sırf birileri etkilenecek diye, Aydın Doğan, TUSİAD etkilenecek diye savcılar, hâkimler görevlerini yapmasınlar mı?

Dediğim gibi Doğan Medyası ve türevlerinin bugün hukuki sürecin yürütülmesini engellemek için ortaya koydukları tavır tamamen suçluluk psikolojisinden kaynaklanıyor.

"YÜREKLİ SAVCILAR PKK'YA DESTEK VERENLERİN KAPISINA DA GİDECEK"
Unutmasınlar, bugün Paralel yapı ile mücadele eden yürekli savcılar elbet bir gün PKK ve diğer terör örgütlerini finanse eden, bu örgütlere medya üzerinden destek veren kişi ve kurumların kapılarını da çalacaklar, bu yaptıklarının hesabını hukuki çerçevede verecekler.

Kaynak: Sabah.com.tr