Yatla gel!

Bodrum'dan İstanköy'e (Kos) deniz yatağı ve şambrelle kaçmak isteyen Suriyeli göçmenleri, Sahil Güvenlik ekibi durdurdu. Ancak başka bir Suriyeli, lüks bir yatın yardımı ile Kos'a ulaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2015 Güncelleme 29 Ağustos 2015, 00:00
Yatla gel!

İÇİNDEKİLER

Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na (Kos) geçmeye çalışan Suriyeli göçmenler, Ege'yi birbirine kattı. Talip Asır (24), Taleni Waja (22) ve Surmen Daga'nın (23) adındaki 3 Suriyeli, iki hafta önce yasada dışı yollardan Yunan adalarına geçmek için Bodrum'a geldi.

7 SAAT DENİZDE KALDILAR
Sokaklarda yatarak, organizatörlerin kendilerini Yunan Adaları'na götürmesini bekleyen 3 üniversiteli genç, son paralarıyla bir deniz yatağı ve can simitleriyle, İstanköy Adası'na geçmek için sabah Ali Hoca Burnu'ndan denize açıldı. Sahil Güvenlik botları bölgeye gelerek, 7 saat boyunca denizde olan göçmenleri kurtardı. Akyarlar Mahallesi'nden denize açılan başka bir Suriyeli kaçak göçmen ise uyanıklığı sayesinde İstanköy Adası'na geçmeyi başardı. Şambrel ile yüzerek İstanköy Adası'na 1 mil kadar yaklaşmayı başaran kaçak göçmen, kendisini fark eden bir yattakiler, can simidi ve ip atarak kurtarmak istedi.

YAT KAPTANI PANİK OLDU
Ancak tekneye çıkmayı kabul etmeyen kaçak göçmen, yattakilerden iddiasına göre, kendisini İstanköy Adası'na 200 metre kalana kadar çekmelerini, aksi takdirde boynundaki deniz yatağını patlatacağını söyledi. Çaresiz kalan yattakiler, bu isteği yerine getirip göçmeni, İstanköy'e kadar çekti. Teknenin kaptanı H.S., "Yapabileceğimiz bir şey yoktu, İngiliz konuklarımız denizin ortasında sürüklenen bir kişiyi görünce şok oldu. Çok iyi derecede İngilizce konuşuyordu. Çaresiz dediğini yaptık, sahile yaklaşınca ipi bırakıp, zafer çığlığıyla karaya çıktı" dedi.