Şeyh El-Maktum'a Nusret ziyafeti

Yurtdışındaki ilk şubesini, Birleşik Arap Emirlikleri'nde açan Nusret'in müşterileri arasına, Dubai Şeyhi Maktum da katıldı. İşletme sahibi Nusret, Maktum'a kendisi servis yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2015 Güncelleme 02 Ağustos 2015, 00:35
Şeyh El-Maktum’a Nusret ziyafeti

İÇİNDEKİLER

İstanbul Etiler'de 2010 yılında açılan Nusr-Et, Türkiye'deki başarısını yurtdışında da devam ettirdi. Ünlü et lokantası, lezzetli et çeşitlerinin yanı sıra, kaliteli hizmetiyle kısa sürede sosyetenin vazgeçilmezi haline geldi. Hedef büyüten ve steak house olarak hizmet veren lokanta, yurtdışındaki ilk şubesini Birleşik Arap Emirlikleri'nde açtı. Dubai Jumeirah Beach'teki Four Seasons Resort Oteli'nde hizmet veren Nusr-Et'in müşterileri arasına, Dubai Şeyhi Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum da katıldı. Türkiye ziyaretleri sırasında bu lokantada kendisine et ziyafeti çeken Şeyh Maktum, kendi ülkesinde açılan Nusr-Et'in müdavimi haline geldi. Şeyh Maktum, Nusr-Et'in randevusuz müşteri kabul etmediğini bildiği için önceki gün rezervasyon yaptırtıp yer ayırtırdı. İşletmenin sahibi Nusret Gökçe, bildirilen saatte lokantaya gelen Şeyh'i kapıda karşıladı. Gökçe, misafiriyle bizzat kendi ilgilendi.

TÜRK ÇAYINI MERAK ETTİ
Genelde gittiği yerlerde yemek yedikten sonra hemen kalkan ve maksimum 15 dakika vakit geçiren Şeyh Maktum, burada tam 1.5 saat kaldı. Etlerin hazırlanışı ve pişirilişini büyük bir zevkle izleyen Maktum, işin inceliklerini de öğrenmeye çalıştı. Mönüde yer alan bütün çeşitlerden tadan Şeyh Maktum için masada ayrıca bir tepsi baklava hazır bekletildi. Yemek sonrasında birkaç dilim baklava yiyen ve özel çaydan içen Dubai Şeyhi, işletme sahibi Gökçe ile koyu bir sohbete de girdi. Alınan bilgiye göre, Şeyh Maktum, hiçbir yerde tatlı yiyip çay içmediğini Gökçe'ye iletti. Türk çayını ve baklavayı da çok beğendiğini söyledi. Türkler'in bir günde ne kadar çay içtiğini merak eden Şeyh 'Ortalama 3 ile 10 bardak arasında' cevabını alınca gülümsedi. Koyu sohbetin ardından tekrar görüşmek üzere vedalaştı.

ŞEYH'İN MÖNÜSÜ
Başlangıçlar
Steak Tartar (1 porsiyon) Dana Carpacio (150gr) Dana Füme (1 porsiyon) Füme Rib Eye ;
Salatalar
Roka Salatası Tulum Peynir Salatası Bahçe Salatası Çoban Salatası
Etler
Dana Kaburga Dana Antirikot Porterhouse
Dana Sırtı