İmkansız başarı

Fadime Yıldırım, imkansızlıklara rağmen liseyi okul birincisi olarak bitirdi. Sosyal Bilgiler öğretmenliği'ni kazandı. Kayıt için yol parası dahi olmayan başarılı öğrenci, "Hayallerim için yardım edin" diye seslendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2015 Güncelleme 01 Ağustos 2015, 00:56
İmkansız başarı

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'lı Fadime Yıldırım (18), LYS'yi kazanmasına sevinemedi. Haliliye İlçesi Kısas mahallesinde yaşayan Fadime Yıldırım, 3 çoçuklu ailenin en büyüğü olarak dünyaya geldi. Okula ilk başlayacağı zaman yaşadığı yerde ne okul ne de öğretmen vardı. Evinden 12 km uzaktaki okula gitti.

'YARDIM İSTİYORUM'

Kısa zamanda gösterdiği başarıyla öğretmenlerinin gözüne girdi. Ancak, ailesinin maddi gücü olmadığı için okula devam edememe durumu vardı. Çoğu zaman öğretmenlerinin yardımıyla okudu. Liseye geçtiğinde de peşinde imkansızlıklar vardı. Ancak, yılmadı. Okul birincisi olarak eğitimini bitirdi. Parasızlıktan okuyamayanlara yardımcı olmak için öğretmen olmaya karar verdi. Dershaneye gitmeliydi. Fakat, yine parasızdı. Tekrar öğretmenleri devreye girdi. Verilen test kitaplarıyla sınava hazırlandı. Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazandı. Bu kez de kayıt yaptırmaya gidecek para bulamadı. Genç kız, duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Ailemin maddi gücü yok.Hayırseverlerden yardım bekliyorum. Bana yardım elini uzatsınlar. Ne olur öğretmenlik hayalim suya düşmesin."