Enes'ten acı haber

Ankara'dan getirilen özel eğitimli köpek 6 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Enes'in cesedini buldu. Cani yenge çıktı. Küçük Enes'i ellerini bağlayıp, poşetle boğduktan sonra çuvalla gömdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2015 Güncelleme 05 Temmuz 2015, 00:00
Enes’ten acı haber

İÇİNDEKİLER

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Güllüce köyünde yaşayan Metin- Bahar Tosun çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan 8 yaşındaki Enes, 29 Haziran günü evlerinin önünde oynarken kayboldu. Baba Metin Tosun (33), ilkokul ikinci sınıf öğrencisi olan oğlu Enes'in uzun süre eve gelmemesi üzerine endişelendi. Oğlunu aramaya başlayan Metin Tosun, tüm aramalara rağmen bulamayınca durumu jandarmaya bildirdi. Enes'in bulunması için jandarma ve AFAD ekipleri, günlerdir her yeri didik didik aradı. Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ın, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden talep ettiği teknik destek ekibi dün sabah sonuca ulaştı. Ankara'dan getirilen özel eğitimli iki ceset arama köpeğinden biri, Tosun Ailesi'nin oturduğu evin yakınındaki Mahmut Tosun'a ait evin bahçesinde tepki verdi. Yapılan kazı çalışmasında Enes'in çuval içindeki cesedine ulaşılırken, zanlıların cesedi gömdükten sonra dikkat çekmemesi için üzerine sebze fidesi dikip, kül döktüğü ortaya çıktı. Küçük çocuğun elleri bağlandıktan sonra başına poşet geçirilerek öldürüldüğü belirlendi.

KORKUNÇ YENGE
Enes'in cesedi, babasının amca çocukları olan Mahmut Tosun'a ait evin bahçesinde bulundu. Cinayetle ilgili Mahmut Tosun (32) ile ağabeyi Mehmet Tosun (55) gözaltına alındı. Mahmut Tosun'un eşi Güneş Tosun kaçmaya çalışırken yakalandı. 2'si erkek 3 çocuk annesi Güneş Tosun'un jandarmadaki ifadesinde suçunu itiraf ettiğini öğrenildi. Güneş Tosun, olay günü Enes ve çocuklarının evde yaramazlık yaptıklarını, defalarca uyarmasına rağmen sözünü dinlemediklerini söyledi. Yaramazlık yapmaya devam eden Enes'i itince kafasını duvara çarpıp bayıldığını, korktuğu için çocuğu bahçeye gömdüğünü belirtti. enes'in katil zanlısı yengenin aileyle arama çalışmalarına katıldığı defalarca jandarma tarafından sorgulandığı ortaya çıktı.

SİNAN AYDIN - ÖZKAN AYIN