Katekulli

İngiliz top model Kate Moss Bodrum'da 7 bin TL hesap ödedi! Bunu fırsat bilen İngiltere, bir kez daha Türkiye'yi hedef seçti. Vatandaşlarına "Yunan adalarına gidin" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 00:41
Katekulli

İÇİNDEKİLER

Lahmacun ve ayran 75 TL'ye satıldı! Lüks otellerin gecelik fiyatları bin TL'den başladı. Bodrum'daki pahalılık dünyaca ünlü bir ismin de cebini yaktı! İngiliz top model Kate Moss, geçtiğimiz ay Bodrum'a geldi! Türkbükü'nde bir otele yerleşti. Bodrum'un sıcak kumsalından serin sularına atladı! Son olarak arkadaş grubuyla birlikte Türkbükü'ndeki bir beach'te soluğu aldı. Ancak 4 pide, 4 salata ve 1 şişe şarap için 7 bin lira hesap ödedi. Buna isyan eden Moss, ortalığı birbirine kattı.

YAYGARAYI KOPARTTILAR
Bu olaydan sonra İngiliz basını hemen karalama kampanyası başlattı. "Türkiye'ye gidilmez" yaygarasını koparttı! İşte Türk turizmi aleyhine haberler yapan İngiliz medyası bir kez daha aynı yalana sarıldı. Kraliçe'nin gazeteleri bu kez Yunanistan'daki ekonomik krizi fırsat bildi. Kate Moss'un haberlerini tekrar hatırlatan İngiliz basını "Türkiye çok pahalı. Daha az para harcamak istiyorsanız Yunan adalarına gidin" dedi.

'KOS DAHA UCUZ ...'
Söz konusu haberlerde "Bodrum'a gitmek yerine hemen karşısındaki Kos adasına geçin. Burası daha ucuz. Ayrıca Yunanlılar'ın paraya ihtiyacı var" ifadeleri kullanıldı. Bu haberler üzerine İngilizler sosyal medyadan da Türkiye'ye saldırdı. Özellikle Bodrum ve Çeşme'deki fiyatların çok pahalı olduğu anlatıldı. Çeşme'ye gitmek isteyenlere de şu tavsiye yapıldı: "Çeşme yerine Sakız Adası'nda tatil yapın. Böylece paranız cebinizde kalır. Tatilde kazık yemezsiniz..."

DENETİM GELİYOR
Türklerin de sosyal medyada Türkbükü'ndeki işletmelere öfkesi büyüktü. Vatandaş, uyanık birkaç işletmeci yüzünden Türkiye'nin imajının yerle bir olduğunu savunup yetkilileri 'kazık' konusunda denetime çağırdı. Yakında Bodrum ve Çeşme'deki birçok mekanın mönüsünün inceleneceği konuşuluyor.