Batu'lu HDP

Beyaz Türkler oy verdi! HDP barajı geçti. Onlardan biri de Nişantaşı müdavimi Pelin Batu'dan başkası değildi! Büyükelçi kızı olan Batu, "Ailecek HDP'ye oy verdik" dedi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2015 Güncelleme 24 Haziran 2015, 01:53
Batu’lu HDP

İÇİNDEKİLER

Türkiye, faiz, vaiz derken bir de HDP lobisiyle tanıştı. Doğan medya, Cumhuriyet gazetesi ve Paralel Yapı'nın yayın organları, HDP'nin barajı aşması için kol kola girdi. Ağabeyi dağda olan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "cici çocuk" olarak gösterildi. Beyaz Türkler de lobiye destek verince, HDP barajı geçti. TAKVİM, İstanbul'un sosyetik semtlerinden bile HDP'ye oy verildiğini tespit etti. Yani Nişantaşı, Bebek ve Etiler "Selo" demişti! İşte bu gelişmeden sonra itiraflar da geldi. Babası eski büyükelçi ve milletvekili olan Pelin Batu, HDP'ye oy verdiğini söyledi.

'İLK DEFA OLUYOR'
Oyuncu, yazar ve şimdi de tarihçi olarak karşımıza çıkan Batu, içindeki HDP aşkını deşifre etti. Bir dergiye konuşan gazeteci Pelin Batu, "Nişantaşı, neden HDP'yi destekledi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Dedem de babam da CHP milletvekiliydi. Sola en yakın olan partilere oy vermişizdir hep. Şimdi ben de dahil tüm ailem HDP'ye oy verdik. İlk defa böyle bir şey oluyor. HDP'nin güçlü bir şekilde Meclis'e girmesi barış sürecinin ciddi bir şekilde devam edeceği anlamına geliyor." Batu'nun bu itirafıyla Beyaz Türkler'in CHP'ye oy verdiği tescillendi. O Beyaz Türkler'den biri de gazeteci Banu Güven'di. Güven, HDP'nin Nişantaşı'nda fazla oy almasını normal bulduğunu söyledi. Şöyle devam etti: "HDP, bu memlekette yaşayan herkes için bir şeyler söylüyor. Dolayısıyla söyledikleri herkes tarafından duyuldu. Nişantaşı'nda da duyuldu. Nişantaşı'ndan oy çıkması neden şaşırtıcı olsun ki! Ben de bunun şaşırtıcı bulunmasına şaşırıyorum. Ayrıca HDP'nin oy oranını artırmasında, AK Parti karşıtlığının belli bir rolü olabilir."

KATO DA KATILDI!
Aynı dergiye röportaj veren isimlerden biri de Günseli Kato'ydu. Nişantaşı'nın 15 yıllık müdavimi, ressam ve seramik sanatçısı Günseli Kato, CHP'ye oy verse de HDP'nin başarısını mutlulukla karşıladığını belirtti. Kato, "Etrafımda HDP'ye oy veren çok kişi oldu. AK Parti'ye de CHP'ye de tepki oyları çoktu. Selahattin Demirtaş da genç ve sevimli."

BOĞAZİÇİ'NDEN PARALEL'E
Türkiye Pelin Batu'yu oyuncu, tarihçi ve tv programcısı olarak tanıdı. Batu, 1978'de Ankara'da dünyaya geldi. Merhum babası İnal Batu büyükelçi olduğu için çocukluğunu Pakistan, Çek Cumhuriyeti ve ABD'de geçirdi. New York Üniversitesi'nde edebiyat ve felsefe okudu. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitimini tamamladı. Batu son olarak Paralel Yapı'nın kanalında tarih programı yapıyordu!