Vali Şahin ve Topbaş'tan gece yarısı denetimi

Fethin 562'inci yılında düzenlenecek dev şölen öncesi hazırlıklar tamamlanırken, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş şölenin yapılacağı Yenikapı'da gece yarısı incelemelerde bulundu.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2015, 09:47
Vali Şahin ve Topbaş’tan gece yarısı denetimi

İÇİNDEKİLER

Fatih Sultan Mehmet'in 562 yıl önce İstanbul'u destansı Fethi'nin canlandırılacağı "İstanbul'un Fethi'nin 562. Yılı Kutlamaları" 30 Mayıs akşamı Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yenikapı'da son kontrollerin yapıldığı miting alanına gelerek incelemelerde bulundu. Miting alanına gelen protokol üyeleri şölen alanının yapımıyla ilgilenen organizasyon firmasının yetkilisinden yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Bilal Erdoğan da Vali Şahin ve Topbaş'a eşlik etti.

"HDP MİTİNGİ İÇİN DE GÜVENLİK ÖNLEMİMİZİ ALIYORUZ"
Fetih şöleni alanında son incelemeleri yapmak üzere Yenikapı'ya gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Yarın herkesi bu görsel şölene davet ediyorum. Geniş güvenlik önlemleri alıyoruz. HDP mitingi ile ilgili de önlemimizi alıyoruz. Seçim kurulu kararını verdikten sonra bizde güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE YAPILAN EN BÜYÜK FETHİ ŞÖLENİ OLACAK"
Bugüne kadar görülmemiş büyüklükte bir sahnenin kurulduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sözlerine şöyle devam etti, " Kurulacak dev sahne 1800 metrekarelik bir alana sahip olacak. Bu sahne tamamen elektronik sistemlerden oluşmuştur. Müthiş bir tören olacak ve buraya gelenler bu güzelliği yaşayacaklar. Türk Yıldızlarının gösterileri ve 562 kişilik büyük bir mehteran takımının gösterisi ile lazer efektleri olacak. Gelemeyenler ah orada olsaydık diyeceklerdir. Türkiye'de yapılan en büyük şölen olacak. Burada beraberce bu güzelliği paylaşacağız. İnanıyorum ki İstanbul halkı bu güzellikten tat alacaklar ve hafızalarda güzel bir iz bırakacak" şeklinde konuştu.