Jet ölüm

Kuveyt'te hanedan ailesine mensup olmayan en zengin iş adamı Casim el Harafi, Türkiye'den ülkesine dönerken özel jetinde kalp krizi geçirdi. 40 milyar dolar servete hükmeden Harafi, dün toprağa verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2015 Güncelleme 23 Mayıs 2015, 00:00
Jet ölüm

İÇİNDEKİLER

Kuveyt'in en zengin bağımsız işadamı Casim el Harafi, özel bir ziyaret için geldiği Türkiye'den dün ülkesine dönerken özel jetinde geçirdiği kalp krizi sonucu 75 yaşında hayatını kaybetti. Harafi'nin, Türkiye'de çok sayıda yatırımının bulunduğu belirtildi. 1999- 2011 yılları arasında Kuveyt Meclisi'nin başkanlığını da yürüten Câsim el Harafi'nin aile holdingi Harafi Grubu'nun 40 milyar dolarlık bir serveti yönettiği söylendi. Finans, telekomünikasyon, endüstri ve ulaşım alanlarında faaliyet gösteren Harafi Grubu'nun, birçok Arap ülkesinde de yatırımları bulunduğu da aktarıldı. Öte yandan, Harafi'nin ani ölümünün ardından ülkesi Kuveyt'te ailesi tarafından cenaze töreni düzenlendi. Milyarder iş adamı Cuma namazı sonrası yapılan sade törenle toprağa verildi.

İKİ AY ÖNCE DAVA DÜŞMÜŞTÜ
Harafi, ülkede hanedan ailesine mensup olmayan tek en zengin iş adamıydı. Türkiye'ye özel ziyaretlerde bulunmak ve yatırım yapmak için geldiği iddia edildi. Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan ses ve video kayıtlarında Kuveyt rejimini yıkmakla suçlanan El Harafi hakkında Aralık 2013'te açılan bir dava, Mart ayında başsavcı tarafından düşürülmüştü. Başsavcı, üzerinde oynandığına hükmettiği kayıtların sahte olduğunu belirtmişti. 25 ülkede 120 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren Kharafi Group'un kurucusu Muhammed Abdülmuhsin el Harafi'nin oğlu olan Casim el Harafi'nin altı çocuğu bulunuyor. 1965 yılında kurulan Kharafi Group'un yıllık 10 milyar dolardan fazla ciro yaptığı söyleniyor.