Kirli OYun!

HDP lideri Demirtaş'a seçim desteği, ağabeyinin silah eğitimi verdiği Kandil'den geldi. PKK, farklı siyasi tercihleri olan aileleri tek tek tespit etti. Dağdan gönderilen tehdit mektuplarının ise ardı arkası kesilmedi. "Ya oy ya ölüm" denilerek HDP'ye silah zoruyla oy istendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2015 Güncelleme 22 Mayıs 2015, 03:04
Kirli OYun!

İÇİNDEKİLER

7 Haziran öncesi kirli odaklar kendini gösterdi. Hükümete karşı Fethullah Gülen, Aydın Doğan, CHP ve HDP birleşti! "Gizli itttifak" HDP'nin yüzde 10'luk barajı aşması için seçim çalışmalarına hız verdi. Arkasına "ortaklarını" alan HDP lideri Selahattin Demirtaş, ilk iş olarak Diyarbakır'daki baba ocağına giderek, Türkiye'ye gösterdiği fotoğrafla sempatik görünmek istedi.

KANLI ÖRGÜT ÖLÜM KUSTU

Ancak fotoğraftaki eksik hemen dikkat çekti. Demirtaş, fotoğrafta olmayan ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın Erbil'de sürgünde olduğunu iddia etti. TAKVİM ise "Şiyar" kod adını kullanan ağabey Demirtaş'ın Kandil'de silah eğitimi verdiğini gözler önüne serdi. Ağabeyiyle ilgili tek laf edemeyen Demirtaş'ın PKK'dan aldığı seçim desteği ise vatandaşlara gönderilen mektuplarla belgelendi. PKK'nın vatandaşlara 7 Haziran'da HDP'ye oy vermeleri için yaptığı baskılarla ilgili önceki gün ortaya çıkan mektuplara yenileri eklendi. PKK'nın silahlı kanadı HPG, Güneydoğu'da HDP'ye oy vermeyecek olan aileleri tek tek tespit etti. "HPG damgası" ile vatandaşlara tehdit mektupları gönderildi. Ailelerin farklı partilere oy verecek olmasını kabullenemeyen PKK, mektuplarda "Sizde AKP'ye bir oy dahi gitsin o zaman hesabımız çok sert olur" diyerek vatandaşı tehdit etti. Birçok aileye HDP'ye oy vermemeleri ve örgüte bağlılıklarını bildirmemeleri halinde "Ölümün sizin ve ailenizin peşinden geleceğine emin olabilirsiniz" denildi.



TEHDİTLER İLK DEĞİL
Terör örgütü, bir mektupta ise "Ya Tendürek'e gelir özeleştiri verirsiniz ya da biz oraya gelmek zorunda kalacağız. Sonuçta her namuslu Kürt'ün yolu bellidir. Pratiğiniz bu şekilde devam ederse bizim tavrımız kesinlikle çok sert olacaktır. Bu size ilk ve son uyarımızdır. Tercih sizindir. Tendürek Bölge Komutanlığı" ifadesine yer verildi. Tehdit mektuplarından, HDP dışında farklı siyasi tercihleri olan ailelerin örgüt tarafından yakın takipte olduğu bilgisine ulaşıldı. Bir aileye gönderilen mektupta daha önce yapılan görüşmelere atıfta bulunularak ailenin hala HDP saflarına geçmediği vurgulandı. "Son uyarımız" denilen o mektuplarda ailelere özeleştiri ve HDP'ye geçiş için zaman verildiği ortaya çıktı.

DEMİRTAŞ DALGA GEÇTİ
Daha önce tehditle oy toplandığı iddiaları için, "Kim tehditle oy veriyorsa bizim yanımıza gelsin" diyen Demirtaş, tehdit mektupları ortaya çıkınca dalga geçmeyi tercih etti. Demirtaş'ın bu tutumuna "Samimiyet" yorumları geldi. Emniyet ise tehdit mektupları üzerine harekete geçti. Sandığa düşen silah tehdidine karşı güvenlik önlemleri artırılacak. Devletin zirvesinde de konu masaya yatırılacak. Hem partilerin seçim bürolarına yapılan saldırıların hem de örgüt tehditlerinin masaya yatırılacağı "Seçim güvenliği toplantısı" yapılacak.

MEHMET ALİ BEBER