Sazak Demirören'den de tekne almış!

Aydın Doğan’dan 700 bin dolarlık villa alan Derya Sazak’ın, Demirören’den 100 bin Euro'luk tekne hediye aldığı ortaya çıktı. Kamuoyu Sazak’ın villayı ve tekneyi neyin karşılığı olarak patronlarından aldığını merak ediyor.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2015, 14:35
Sazak Demirören’den de  tekne almış!

İÇİNDEKİLER

Hükümeti karalamak için Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını iddia eden belgesele konuşarak Aydın Doğan'dan 700 bin dolarlık villa aldığını itiraf eden eden Derya Sazak'ın; Demirören'den de 100 bin euro'luk tekne hediye aldığı ortaya çıktı.

ÖNCE VİLLA SONRA 'YALI ÇAPKINI'
Güneş Gazetesi'nin haberine göre önceki yaz Milliyet'ten kovulmadan önce de Sazak'ın gazetenin sahibi Erdoğan Demirören'den yelkenli tekne almak için 100 bin euro aldığı öğrenildi. Üstelik Sazak, Yalı Çapkını adını verdiği teknesini üreten şirketle röportaj yaptırmak için İstanbul'dan İtalya'nın Napoli şehrine muhabir gönderdi.




KEYFİMİZ YERİNDE POZU
Bu olayı öğrenince çok sinirlenen Erdoğan Demirören, ertesi gün Sazak'ı kovunca Napoli röportajı muhabirin elinde kaldı. Sazak, 30 yıllık gazetesinden görevden alındıktan sonra eşi Ayşe Sazak instagram'dan teknede fotoğraflarını paylaşarak "Kovulduk ama keyfimiz yerinde" mesajını verdi.

O VİLLAYI NEYİN KARŞILIĞINDA ALDIN?
Güneş Gazetesi Sazak'a şu soruları yöneltmişti:
O günün şartlarında 700 bin dolar olan villayı hak etmek için nasıl bir gazetecilik yaptın?
O dönem medyada çok paralar kazandığımız dönemdi derken dönemin özelliği neydi?
İlkesizliğinin ve Erdoğan düşmanlığının temelinde kazanamadığın o çok paralar mı var?
700 bin dolar için çok küçük bir para diyorsun, senin için büyük para ne kadar?
Eski patronun Aydın Doğan, Beykoz'daki bu villayı sana hangi sebeple aldı?
Yayın yönetmeni olduğun o günlerde gazeteciler nasıl çok para kazanıyordu?

700 BİN DOLARLIK VİLLADAN BÜYÜK BASKI MI OLUR?

Milat Gazetesi yazarı Adnan Karakaş ise bugünkü yazısında, "Hasılıkelam baskıdan şikayet eden gazetecilere iki sorum var: İşveren, 700 bin dolarlık malikane karşılığında gazeteciden ne ister? 700 bin dolarlık malikaneden daha büyük baskı olabilir mi" yazdı.