Ahmet Altan erkekçe konuşsun

Markar Esayan, AK Parti'ye 7 Şubat ve sonrasındaki kumpasın iç yüzünün anlaşılması için, Ahmet Altan'ın kof kabadayılığı bırakıp erkekçe gerçekleri anlatması gerektiğini söyledi.

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 04 Mayıs 2015, 10:28
Ahmet Altan erkekçe konuşsun

İÇİNDEKİLER

AK Parti istanbul Milletvekili adayı Markar Esayan, Paralel Yapı'nın hükümete yönelik kumpasının 7 Şubat mit krizi ile belrginleşmeye başladığını söyledi. Esayan, "Zaten gazetedeki anormallikler 7 Şubat MİT darbesi ile belirginleşmişti. Gittikçe Erdoğan'a açık savaşa dönüştü, çünkü Erdoğan cemaate teslim olmamıştı. Tabii bunu şimdi görebiliyoruz. Bir gün Ahmet Altan kof kabadayılığı bırakıp erkekçe gerçekleri anlatırsa işin aslını öğreniriz" dedi.

Esayan Sabah Gazetesi'nden İsa Tatlıcan'a verdiği röportajda, Taraf Gazetesi'nin 7 Şubat'tan itibarein Gülencilerin etkisiyle tetikçiye dönüşmesine dikkat çekti.

AHMET ALTAN KOF KABADAYILIĞI BIRAKIP ÇIKSIN ERKEKÇE KONUŞSUN

-Türkiye sizi Taraf'taki yazılarınızla tanıdı. Taraf'ın bugünkü duruşunu nasıl görüyorsunuz?

Taraf'ta askeri vesayete dönük bir kavgada yer aldım. O günkü bilgilerimle her zaman aynı tercihte bulunurdum. Ama bu tespit aptal olduğumuz anlamına da gelmiyor. Muhtemelen o gazete en baştan itibaren bir projeydi. Tabii ki cemaatin projesi. Zaten gazetedeki anormallikler 7 Şubat MİT darbesi ile belirginleşmişti. Gittikçe Erdoğan'a açık savaşa dönüştü, çünkü Erdoğan cemaate teslim olmamıştı. Tabii bunu şimdi görebiliyoruz. Bir gün Ahmet Altan kof kabadayılığı bırakıp erkekçe gerçekleri anlatırsa işin aslını öğreniriz. Çünkü hepimiz onun sözlerine güvenip orada her şeyimizi ortaya koymuştuk. Taraf şu anda bir gazete değil. Ama terbiyem ne olduğunu ifade etmeye müsaade etmiyor.

ÖCALAN'I TÜRKİYE'YE ÇEKİP GÜLEN'İ ABD'YE ALDILAR

-Son tahliye operasyonu ile Paralel yapı hala operasyon yapmaya çalışıyor. Sizce bu mücadele nasıl gidiyor?

Dün Gladyo üzerinden cuntalardı, onun devri doldu ve yerine Gülen'i hazırladılar. Öcalan'ı Türkiye'ye çekerken, Gülen'i de ABD'ye aldılar. Böylelikle iki paralel yapı kontrol altına alınmış oldu. Ancak bu türden bir vesayetin miadı doldu. Enformasyon devrimi ve Doğu'nun ayağa kalkışı ile artık bunlar çalışmıyor. Bizler Başkanlık sistemi ile üç erki de halka emanet edeceğiz, ona seçtirteceğiz. Kurumsal vesayet üreten bu devlet sistemi tarihe gömülecek. Yoksa her şey suya yazılmış olur. Bu seçimler o nedenle bir bağımsızlık seçimidir. Halkımız sandıklara mutlaka gitmeli ve bu sürecin önünü açmalıdır.