Hayat yükü

ABD'de 24 yaşındaki Amber 300 kiloya ulaştı. Kiloları kadar, hayat da ağır gelmeye başladı. Genç kadın, doktorların 30 yaşını göremezsin demesi üzerine sıkı bir diyete girdi. Hızla zayıfladı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2015 Güncelleme 02 Nisan 2015, 00:00
Hayat yükü

İÇİNDEKİLER

Obezite tehlikesi günler geçtikçe büyüyor. ABD eyaleti Oregon, Troutdale'de yaşayan 24 yaşındaki Amber'ın bir anda kilo almaya başladı. Kiloları yüzünden evden dahi çıkamadı. Aşırı kiloları nedeniyle klozette banyo yapmak zorunda kaldı. Amber kısa süre önce de okulunu ve işini bıraktı. 300 kiloya yaklaştığında ise, doktorlar 30 yaşına kadar yaşayamayacağını söyledi. Bunun üzerine Amber, kilo vermeye karar verdi. "My 600-lb Life" (300 kiloluk hayatım) adlı televizyon programına katıldı.

YENİ BİR HAYAT İSTİYOR
Yarışmacısı olan Amber, mide ameliyatı olarak kilolarından kurtulma karar verdi. Ameliyat için de belli bir kiloya inmesi gereken genç kız 127 kilo verdi. 173 kiloya kadar düştü. Abur cuburu hayatından bir türlü çıkaramayan genç kadın yaşama yeniden başlamak istediğini söyledi.

HAPİS HAYATI YAŞIYOR
Kahramanmaraş'ta ise 4 çocuk annesi Pakize Yemşen (44), obezite hastalığı nedeniyle 5 yıl önce hızla kilo almaya başladı. Sürekli kilo alarak 250 kiloya çıkan Yemşen, hiçbir ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Evde hapis hayatı yaşamaya başladı. Yaşadığı rutubetli evde hayata tutunmaya çalışan kadın yetkililerden yardım istedi.