Başbakan'dan emeklilere müjdeli haber

Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu emeklilere bir de müjde verdi.

Giriş Tarihi 31 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 31 Mart 2015, 21:15
Başbakan’dan emeklilere müjdeli haber

İÇİNDEKİLER

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

AK Parti kadroları 12 yıldan bu yana çok önemli adımlar attı. Hiçbir grup demokrasi ve insan sevdasını savunmak adına mücadele vermedi. AK Parti kadroları milletin özetidir. Milletimizin temsilcileridir.Bu meclise gelenler milletin helal oylarıyla yürüyerek buraya geldiler.AK Parti konjonktürel bir hareket olmadığı için geçmişini unutmaz. 22., 23., ve 24. Dönemde hayatını kaybeden AK Parti milletvekilleri için birer Fatiha okuyalım.

AK Parti geçmişini unutmaz, bu yolda vefat eden kardeşlerini unutmadı ve unutmayacaktır. Bu hareketi kurarken bir karar aldık. Hem süreklilik için hem de genç nesile olanak sağlamak... Bu yüzden 3 dönem kuralını getirdik. 1 dönem ara verilecek, diğer birimlerde görev alınacak. Sadece Türk siyasetinde değil birçok yerde taktirle karşılanmıştır.

Birileri tam geçen sene bu günlerde ihanet çeteleri çalışırken biz 30 mart yerel seçimlerine hazırlanıyorduk. Birileri geçen sene bu vakitlerde arkamızdan kumpaslar, MİT operasyonları, dinleme operasyonları yaparken biz seçimlere yürüyorduk. Çok hesaplar yapıldı.

Bu hareketin öncüleri belki önümüzdeki dönemde bu salonda bulunamayacaktır ama bilsinler ki AK Parti yoluna devam edecek.



"BİR TEK ŞAHSİ HESAP İÇİNE GİRMEDİLER"
3 dönemini tamamlayacak bütün asil arkadaşlarıma milletim adına teşekkür ediyorum, bir tek şahsi hesap içine girmediler. Geçen hafta toplandığımızda mirası temsil eden dava arkadaşlarımıza torunlarına da intikal edeceğini düşünerek ak parti arması hediye etmeye karar verdik.Bu emeklilik beratı değildir, yeni başlangıç beratıdır. Ak Parti ter dökeni, vefat edeni unutmaz. Bizde hayır yolunda yürümek, hayır düşünmek ve helalleşmek vardır.Bu hareket hiçbir zaman kendi içinde farklı düşünceler olsa bile tartışacak ama bölünmeyecek. Bizim davamız şahsi dava değildir.

ÇOK İSTİYORSA 23 NİSAN'DA OTURABİLİR
Kılıçdaroğlu en büyük hayalinin başbakanlık olduğunu söylüyor. Eğer çok arzu ediyorlarsa 23 Nisan yaklaşıyor orada verebiliriz Başbakanlığı. Biz gerçek başnakanlar gördük onlar hayali başbakan arıyorlar. Bir de hedef veriyor CHP. Yüzde 35 hedef belirliyorlar. Biz başlarken yüzde 36 ile başladık, bizim başladığımız noktayı hayal ediyorlar. Hiçbir ankette de yüzde 25'i bile yakalamış değiller ya, işte hayalleri bu. Bizim yaptıklarımıza onların hayali bile yetişemez.

Biz bir 2023 sözleşmesi hazırlıyoruz. Seçim beyannamesinde göreceksiniz.27 Mayıs anayasası ile aslında vesayet altında bir parlamento ihdas ettiler.CHP e-muhtıraya destek verdi. Menderes idam sehpasına yürürken CHP suskundu.Başkanlık sistemi konusunda kimse şahsileşmiş otorite safsatası çıkarmasın.Ekonomi alanında Türkiye'de 12 yılda olağanüstü hamle dönemini yaşadık.Dünya büyüme ortalaması yüzde 2'nin altında. Türkiye'nin yüzde 2.9. Türk ekonomisi büyümeye devam edecek. Her sektörde her alanda gerçek bir devrim yaşadık. Bütün başarının arkasında AK Parti grubu var.Tüm AK Parti grubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Minnetle...

Savunma sanayi alanında hem kendimize yetiyoruz hem de önemli bir ihracat ülkesiyiz. Bir daha hiçbir zaman bu ülkeyi namerde muhtaç etmeyeceğiz.

EMEKLİLERE MÜJDE
Bu atacağımız adımlar Kılıçdaroğlu'nun hayali adımları gibi değildir. Bereketlenen bir hazineden atılan bir adımdır.Temmuz ayında artıştan sonra maaşı 1000 liranın altında olanlara 100 TL zam yapılacak. 1000 ile 1100 lira arasında maaşı olanların ise maaşları 1100 liraya çekilecek. Yine emekli çalışanlardan kesilen %15'lik kesinti %10'a indirilecektir. Bu adımlar bütçeyi zorlayan adımlar değildir.