Tecavüz uzmanları

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya tecavüz ettikleri suçlamasıyla yargılanan 8 uzman çavuştan 6'sı 1 ile 7 yıl arasında hapis cezas-ı na çarptırıldı. 2 uzman çavuş ise beraat etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2015 Güncelleme 30 Mart 2015, 00:45
Tecavüz uzmanları

İÇİNDEKİLER

Uzman çavuşlara ceza yağdı. Bingöl'de, 16 yaşındaki E.A.'ya 2 yıl boyunca tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 8 uzman çavuş ile ilgili davada karar çıktı. 27 Mart'ta görülen karar duruşmasında sanıklar 'Mağdurun çocuk olması', 'Suçu cinsel amaç ile işlemek', 'Değişik zamanlarda bir kişiye karşı aynı suçun birden fazla kez işlendiği', 'Çocuğun basit cinsel istismarı', 'Reşit olmayan ile rıza ile cinsel ilişki' suçlarından yargılandı.

'İYİ HAL NEDENİYLE'
Sanık uzman çavuşlardan M.K. ve H.Y.'ye 1 yıl 3 ay, S.K.'ye 1 yıl 10 ay 15 gün, M.T.'ye 2 yıl 6 ay, İ.Y.'ye 6 yıl 8 ay, Y.A.'ya 8 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ancak bu ceza 'iyi hal' nedeniyle 7 yıl 3 ay 15 güne indirildi. Sanıklar K.U. ile O.G. hakkında ise beraat kararı verildi.

CEZALAR YETERSİZ

Davayı takip eden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi kararı değerlendirdi. Cezalandırmanın yetersiz olduğunu, işlenen suçun ağırlığı ile bağdaşmadığını, yasal hükümlerin sanıkların lehine uygulanması yoluna gidildiğini belirtti. Elçi, "Nitelikli ve ağırlaştırılmış unsurlar uygulanmayarak sanıklar korunmuş. Adaletsiz ve kabul edilemez bir karardır, temiz yoluna gideceğiz" dedi.