Rol çatışması

Hülya Avşar'ın Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini canlandıracak olması tartışma yarattı. 'Seti yıkarız' diyen MHP'li Büyükataman, oyuncunun 'Haddini bil' çıkışını yanıtladı: Muhatabımız değil

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2015 Güncelleme 06 Mart 2015, 01:51
Rol çatışması

İÇİNDEKİLER

12 Eylül döneminde idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatı, 'Veda Mektubu-Ankara Yazı' adlı filme konu oldu. Bu, tüm kesimler tarafından memnuniyetle karşılandı. Ancak filmde Pehlivanoğlu'nun annesini Hülya Avşar'ın canlandıracağı açıklanınca kriz patlak verdi. Milliyetçi Hareket Partisi, oyuncuya sert tepki gösterdi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "O seti başına yıkarız" diyerek Avşar'a seslendi. Sanatçının Büyükataman'a cevabı ise gecikmedi.

POLEMİĞE GEREK YOK

Hülya Avşar, "Sana ne lan... Haddinizi bilin. Bekliyorum sete" diyerek Büyükataman'ı uyardı. Ancak tartışma bitmedi. MHP Genel Sekreteri, yine Avşar hakkında konuştu. Büyükataman, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi ve ekledi: "Polemiğe gerek yok, söylenmesi gerekeni söyledik. O hanımefendi bizim muhatabımız da değil. Kendine yakışan bir uslupla bir değerlendirmede bulunmuş bundan sonrasını kamuoyunun takdirine bırakmak gerek. Polemiğe girmemek lazım."