CHP kapatılacak mı?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin kapatılmak istediğini iddia etti. Meclis Başkanı Çiçek ise, siyasi partileri kapatmanın eskilerde kaldığını söyleyerek iddiayı yalanladı.

Giriş Tarihi 05 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 05 Mart 2015, 12:44
CHP kapatılacak mı?

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kapatılmak istendiğini söyleyerek, herkesi şaşırttı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, "Parti kapatma dönemi artık geride kaldı. Bunlar çok eski dönemin kalıntılarıdır" diyerek iddiayı yalanladı.

Bir TV programında konuşan Kılıçdaroğlu, "CHP'nin kapatılmasıyla ilgili bir hazırlık yapıldığını ve bu konuda bir de kitap yazıldığını, yakında piyasaya sürüleceğini de çok iyi biliyoruz" iddasında bulundu.

"PARTİ KAPATMALARI DOĞRU BULMAM"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün CHP'yi kapatma yönünde çalışmalar yürütüldüğüne ilişkin iddiası Meclis Başkanı Çiçek'e soruldu. Çiçek, "Parti kapatma dönemi artık geride kaldı. Bunlar çok eski dönemin kalıntılarıdır. Partilerin kapatılması hiçbir zaman demokrasiyle bağdaşır hususlar değildir. Çok istisnai hallerde bu yola başvurulabilir ama artık Türkiye o kadar çok parti kapattı ki partisi kapatılmayan toplumsal kesim kalmadı. Bunun hiçbir faydası da olmadı. Dolayısıyla böyle bir çalışma var mı yok mu bilmiyorum, bir iddia üzerine bunu yapamam ama parti kapatmaları doğru bulmam" cevabını verdi.