Emsal kadın

Emsal Tekir, ilkokul mezunuydu. Temizlik işleri yaparak 3 çocuk okuttu. 'Bende kalbur gibi yürek var' diyerek 'Kim Milyoner Olmak İster'e katıldı. Sıra dışı yarışmacı, verdiği hızlı cevaplarla şaşırttı. 30 bin lira kazanarak, ilk soruda elenen gençlere taş çıkarttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2015 Güncelleme 04 Mart 2015, 01:22
Emsal kadın

İÇİNDEKİLER

ATV'de izlenme rekorları kıran "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasına ilkokul mezunu Emsal Tekir (49) damga vurdu. Kendine olan güveniyle dikkat çeken Emsal Hanım, 60 bin liralık soruyu görerek, gençlere taş çıkarttı. Sanatçı Selçuk Yöntem'in sunduğu "Kim Milyoner Olmak İster"e, Emsal Tekir adlı 3 çocuk annesi renk kattı.

'YAPAMAZSIN' DEDİLER

Kayseri'de yaşayan ilkokul mezunu Tekir, bahçe ve temizlik işleri yaparak 3 çocuğunu üniversitede okuttu. Çevresine "Kim Milyoner Olmak İster"e katılmak istediğini söylediğinde ise "Sen yapamazsın, gitme" yanıtını aldı. Ancak Emsal Tekir, "Bende kalbur gibi yürek var" diyerek yarışmaya katıldı.
Yarışma formundaki "İkramiye hedefiniz" sorusunu "1.000.000 lira" yazamadığı için "En yüksek ikramiyeyi istiyorum" diye yanıtlayan Emsal Tekir, cesaretini toplayarak ekranların karşısına geçti. Sorulara verdiği hızlı cevaplar ise tüm Türkiye'yi şaşırttı. Yürüttüğü akıl oyunlarıyla izleyenlerin ağzını açık bırakan sıra dışı yarışmacı, 30 bin lirayı garantiledi. Pazartesi akşamı ise yarışmaya kaldığı yerden devam etti. "Rüyamda 60 bin lira kazandığımı gördüm" diyen Tekir, heyecan içinde 9. soruyu görmek istedi. Ancak "Dilimize İtalyanca'dan geçen ve o dildeki anlamı 'at arabası' olan ev eşyası hangisidir" sorusunu bilemedi. Risk almak istemeyen yarışmacı 30 bin lirayı alarak yarışmadan çekildi. Türkiye'nin kalbini çalan Emsal Tekir, bilgisi ve tecrübesiyle ilk soruda elenen gençlere adeta hayat dersi verdi.

HAYAT DERSİ

Kayseri Develi'de yaşayan Emsal Tekir'in başarısı, akıllara Ümmiye Gürbüz'ü (50) getirdi. Balıkesir'de pazarcılık yapan ve kitap okuyarak kendini geliştirdiğini söyleyen Gürbüz, yarışmadan 30 bin lira kazanmış ve gösterdiği başarıyla gençleri utandırmıştı.

İlkokul mezunu Emsal Tekir, yarışmadaki performansı ve esprileriyle Türkiye'nin kalbini çaldı. Tiyatro sanatçısı Selçuk Yöntem, Emsal Hanım'ın başarısını kutladı.

ÖRNEK ALIN

İlkokul mezunu Emsal Tekir, herkese örnek oldu. Gözler ise ilk soruda elenen üniversiteli gençlere çevrildi.

Okan
Üniversitesi öğrencisi olan Twitter fenomeni Mustafa Misir, "Kim Milyoner Olmak İster"e katılmıştı. İlk soruda elenince alay konusu olmuştu.

2009'daki Üniversite sınavında 103. olduğunu söyleyen Aslı Çalışkan, ilk soruda elenmişti. Stüdyoda ise soğuk rüzgarlar esmişti.

Halkla
ilişkiler öğrencisi Burcu Mercan da şaşırtan yarışmacılar arasındaydı. Kendine güvenen genç kız, ilk soruda elenmenin şokunu uzun süre üzerinden atamamıştı.

Üniversite sınavında Türkiye 22'ncisi olan Robert Koleji'nden mezun ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Onur Yorgun, ilk soruda elenerek Türkiye'yi şaşırtmıştı.