Silahlar hemen bırakılmalı

Davutoğlu, Dolmabahçe'de açıklanan 10 maddelik metnin silah bırakmanın ön şartı olmadığına dikkat çekti: Metnin esası silahların bırakılması kararıdır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2015 Güncelleme 03 Mart 2015, 00:50
Silahlar hemen bırakılmalı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Davutoğlu, Atv-A Haber ortak canlı yayınında çarpıcı mesajlar verdi:

10 MADDE ÖN ŞART DEĞİL: 10 madde konuşulacak sonra silah bırakılacak diye bir şey yok. Bu açıklamanın esası silahları bırakma kararı ve açık bir şekilde bu beyan ediliyor ve kongre daveti yapılıyor. Silahları bırakmanın ön şartı gibi sunulması, açıklamanın özünü saptırmak olur. Bu maddelerde HDP maalesef tahrif edici açıklamalar getiriyor.

KONGRE TOPLANMALI: Silahlar hemen bırakılmalı. Nehrin yarısına kadar yüzdükten sonra artık nehir daha da hızlı akıyor. Artık menzile ulaşmak lazım. Geri dönmeyi düşünmek bile sürüklenip gitmeyi getirir. Bir an önce kongre toplanmalı.

DEMİRTAŞ'A TEPKİ: HDP içinde açıklama yapan milletvekilleri ile yorum yapan Selahattin Demirtaş'ın yorumları arasında fark var. Bunu çözmeleri lazım. Yoksa bu süreç zor gider.

MUSUL ÖNEMLİ: Halep ve Musul bizim için kritik şehirlerdir. Operasyonun şartlarının ne olacağını zamanla göreceğiz. Önemli olan biz bu unsurlara yardım ederiz, Türkmenlere, Kürtlere, Araplara... Muharip güç olarak katılmaya şu anda ihtiyaç yok.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ: Gelen teklifler değerlendirilir ama bu yasama dönemi içinde bu paketin geçmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.