İşte o hainlerin ilk görüntüleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisini dinleyen 2 polis Romanya'da yakalandı... O hainlerin ilk görüntüleri Türk televizyonlarında ilk kez A HABER'de yayınlandı...

Giriş Tarihi 12 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 12 Şubat 2015, 22:47
İşte o hainlerin ilk görüntüleri

İÇİNDEKİLER

Pensilvanya'daki paralel terör örgütü lideri Fethullah Gülen'den emir alıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisine böcek yerleştiren Sedat Zavar ve İlker Usta Romanya'da yakalandı. O hainlerin ilk görüntüleri ilk kez A HABER'de yayınlandı...

HAVAALANINDA YAKALANDILAR

A Haber'e ulaşan görüntülerde Romanya'daki havaalanında pasaport kontrolü yapılırken yakalanan Emniyet Müdürü Sedat Zavar ve Polis Memuru İlker Usta kar maskeli polislerce bir binaya götürülüyor. Elleri kelepçeli olan polislerin Romanya hükümetinden sığınma talebinde bulunduğu öğrenildi. Türkiye, böcek zanlıları Emniyet Müdürü Sedat Zavar ve Polis Memuru İlker Usta'nın iadelerini istemişti.

İki zanlı eşleri için pasaport müracaatı yaptıklarında ilk takibe yakalanmıştı. Milli istihbarat Teşkilatı da bu noktadan sonra devreye girmişti. Ve zanlılar adım adım takip edilmişti.


İŞTE ROMANYA'DA YAKALANAN HAİNLERİN İLK GÖRÜNTÜLERİ

O HAİNLERİ İLK ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI
Zanlıların Romanya'da tutuklandığını ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da yaptığı bir konuşmada, "Benim ofisimi dinleyenlerden iki tanesi Romanya'da yakalandı. Önce Hırvatistan, oradan kaçtı Macaristan oradan kaçtılar ve Romanya'da yakalandılar. Şimdi ilişkilerimiz devam ediyor. Bir an önce onların Türkiye'ye iadesini istedik. temenni ederim ki en kısa zamanda iadeleri gerçekleşir" demişti.

HAKLARINDA TUTUKLAMA KARARI VAR
Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi söz konusu olayla ilgili davada verdiği ara kararda sanıklardan Serhat Demir, Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yolladığı belgeye dayanarak yurt dışında bulundukları soruşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla saklanmaya çalıştıkları kanaatine vararak "kaçak" olmaları sebebiyle "tutuklama" kararı almıştı.

İddianamede, 13 zanlıdan ikisi olan Zavar ve Usta'ya, "Başbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek" suçları yöneltiliyor. ve 21'er yıldan 36 yıl 6'şar aya kadar mahkumiyetleri talep ediliyor.

PEKİ ZANLILAR NASIL KAÇTI?
İstihbarat teknik şube eski müdürü Ali Özdoğan ile Sedat Zavar soruşturmada önce gözaltına alındı, sonra bırakıldı. Ardından Zavar, İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile 10-15 ocak 2011 tarihleri arasında Amerika'da düzenlenen High Teac Road Fuarı'na gönderildi. Özdoğan da 28 Şubat-12 Mart 2011 tarihleri arasında Almanya'ya gönderildi. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Serhat Demir ise kararın verildiği dönemde Fransa'da görevli bulunuyordu.