Hayalet patron

Bank Asya'nın işlerinin arkasında örgütün Türkiye İmamı Mustafa Özcan'ın olduğu ortaya çıktı. Tek bir hisse sahibini bile imtiyazlı ortak yapan Özcan'ın 122 kişilik hayalet listeyi belirleyip her birine kod adı verdiği öğrenildi. Hayalet listesi ile Bank Asya'yı tek başına kontrol eden Özcan'ın sık sık Brüksel'e gitmesi de dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2015 Güncelleme 07 Şubat 2015, 01:51
Hayalet patron

İÇİNDEKİLER

TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasından sonra isimleri belirlenemeyen 122 hayalet ortak ile ilgili araştırmalar sürüyor. TMSF'nin bankanın yapısı ve işlemleri ile ilgili muhatap aradığı öğrenilirken, hayalet ortaklar ile ilgili yeni bir bilgiye ulaşıldı. 4 ay önce Paralel Yapı'nın Türkiye'deki 1 numarası ve imamı olduğu ortaya çıkan Kaynak Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Mustafa Özcan'ın Bank Asya'nın da kara kutusu olduğu belirlendi.

BATIK KREDİLER DE ONUN ESERİ

TAKVİM'in araştırmasında, Paralel Yapı içerisinde herkesin çekindiği gizemli kişi olarak bilinen Özcan'ın 'Türkiye İmamlığı'ndan başka, Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika ile bizzat ilgilendiği de ortaya çıktı. Özcan'ın 122 hayalet ortağın isimlerini bilen tek kişi olduğu ifade edilirken bu kişilere bir kod verdiği ve bu kodu yine sadece kendisinin bildiği de ifade edildi.

HİMMETLER HESAP, HESAPLAR KREDİ...

Özcan'ın 360 milyon Bank Asya hissesi içinde sadece 1 hissesi olan kişileri imtiyaz sahibi yaptığı ve böylelikle bankanın tüm yönetimini belirleyerek her hareketi kontrol ettiği anlaşıldı. Bankanın karmaşık yapısını bilen tek kişi olan Özcan'ın himmet paralarını hayalet isimler aracılığıyla bankaya taşıdığı ve bu paraların cemaatin şirketleri tarafından hortumlandığı iddia edildi. Aynı zamanda Mustafa Özcan'ın bilgisi olmadan Bank Asya'ya bir kuruş girip çıkamadığı da öğrenildi. Tüm kredi giriş ve çıkışlarının sorulduğu tek adam olan Özcan'ın Bank Asya'daki 2.1 milyar liralık batık kredilerden de bizzat sorumlu olduğu belirtildi. Özcan'ın son dönemde sık sık Brüksel'e gidip gelmesi ise dikkat çekti.

Karanlık kurul

MUSTAFA ÖZCAN KİMDİR?

Paralel Yapı'nın Türkiye İmamı olduğu ortaya çıkan Mustafa Özcan, 10 yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 20 yıl Balkanlar İmamı olarak faaliyet gösterdi. Özcan 2002 yılından 2006 yılına kadar Kaynak Holding'in yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. İddialara göre Mustafa Özcan, Paralel Yapı'nın 7 büyük abisinden biri. Özcan'ın Dragos sahil yolundaki bir villayı ofis olarak kullandığı ve görüşmelerini burada yaptığı bundan 4 ay önce ortaya çıkmıştı.

MEVLÜT YÜKSEL - DİLEK GÜNGÖR