Karakol çantada

ABD'de kullanılan 'Tekno-Polis' projesi Türkiye'de hayata geçiriliyor. Bu proje ile polis artık ifade almaya tam donanımlı mobil çanta ile gidecek. Çanta, adeta karakolu eve getirecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2015 Güncelleme 01 Şubat 2015, 02:19
Karakol çantada

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de kısa süre önce hizmete giren evde ve işyerinde ifade alma işleminde çok önemli bir adım atılıyor. İlk kez ABD'nin New York eyaletinde uygulanan "Tekno- Polis" dönemi ülkemizde start alıyor. Yeni projede polisin özel mobil çanta ile ifade alacağı belirtiliyor. Bu amaçla Türkiye'deki bin 272 karakol için bin 566 mobil çanta ithal edildiği ifade ediliyor. Özel tasarım çantalarda tablet, yazıcı, kamera ve tutanak defterleri bulunuyor. Emniyetin kullandığı "Pol-Net" sisteminin tabletlere yüklenmeye başlandığı ifade ediliyor. Kablosuz internet özelliği bulunan tabletler çantanın içindeki yazıcıya bağlanabiliyor. Polis olay yerine gittiğinde tabletten fotoğrafını çekip, ifadeyi yazarak direk emniyetin sistemine geçebiliyor. İfadenin bir sayfasını da yazıcıdan çıkarıp mağdura imzalatıyor.

ANKARA'DA BAŞLIYOR
Bütün işlemlerin teknolojik ortamda yapılmasına olanak sağlayan proje için her karakoldan 1 amir ve memurun görevlendirildiği belirtiliyor. "Tekno-Polis" eğitimlerini almaya başlayan personelin önümüzdeki günlerde mobil çantayla vatandaşın kapısını çalacağı vurgulanıyor. "Tekno-Polis" için alınan bin 566 çantadan iş yükü fazla olan karakollara 2'şer tane dağıtılması, ilk uygulamanın 99 mobil çanta ile önümüzdeki günlerde Ankara'da hayata geçirilmesi bekleniyor.


Yüksel TEMEL