Batı'l inanç!

Avrupa Birliği Büyükelçileri, HDP'nin seçimlere parti olarak gireceğini açıklaması üzerine Eş Başkan Selahattin Demirtaş'la buluştu. Elçiler, Demirtaş'a barajı nasıl geçeceklerini sordu. "Bizim için böyle bir sorun yok" cevabını aldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2015 Güncelleme 31 Ocak 2015, 01:51
Batı’l inanç!

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın Dönem Sözcüsü olan Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Atis Sjanits, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı önceki gün akşam yemeğine davet etti. Yemeğe 19 ülke büyükelçi, 8 ülke de büyükelçi vekili düzeyinde katıldı.

Demirtaş 2 saat süren yemekte partisinin politikalarıyla ilgili sunum yaptı. Büyükelçiler en çok HDP'nin seçime parti olarak girip girmeyeceğini, yüzde 10 barajını geçememeleri durumunda ne olacağını sordu. Demirtaş bu soru üzerine seçimlere parti olarak gireceklerini yineledi ve "HDP barajı aşacaktır. Bizim için böyle bir sorun yok" yanıtını verdi.

Büyükelçilerin "Yüzde 10 seçim barajı çok" yorumu üzerine Demirtaş "Taban siyasetini güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Başkanlık konusu da masadaydı. HDP lideri mevcut durumda başkanlığa karşı çıktığını belirtti.

SON GÜNLERİN POPÜLER İSMİ!

Öte yandan Demirtaş geçtiğimiz günlerde CHP ile yakın teması olan Doğan Medyası ve Gülen Örgütü'ne ait gazetelerde çalışan yazarlarla buluşmuştu. Demirtaş'ın bu kez de büyükelçilerle bir araya gelmesi dikkat çekti. Büyükelçiler son olarak Gülen Örgütü'ne ait Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile 17 Aralık Operasyonu'ndan iki gün sonra buluşmuştu.

MÜZAKERE TRAFİĞİ!

Selahatin
Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Doğan Medyası'nın mensupları ve Gülen'in gazetecileri ile İstinyePark'ta bir araya geldi. Ardından önceki gün AB büyükelçileri ile müzakere yaptı!