Yaşgünü hediyesi!

Arda Turan, Barcelona maçında hakeme kramponunu fırlattı. Orta hakem, raporuna, 'maç stresi' diye yazınca, bugün 28 yaşına giren milli futbolcu cezadan yırttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2015 Güncelleme 30 Ocak 2015, 01:43
Yaşgünü hediyesi!

İÇİNDEKİLER

İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş maçında Barcelona ile karşı karşıya gelen Atletico Madrid'de milli futbolcumuz Arda Turan şok bir harekete imza attı. Kendisine yapılan faulün verilmemesi üzerine çılgına dönen ve kramponunu çıkartarak yan hakeme doğru fırlatan Arda, bu hareketi sonrasında hakemden sarı kart gördü. Milli oyuncumuzun karşılaşmanın 47. dakikasında yaptığı hareket sosyal medyada 'top trend' oldu.

MANZANO'DAN BÜYÜK KIYAK
Arda capsleri de büyük ilgi gördü. Arda'nın bu hareketini onaylamayan binlerce İspanyol, Arda'nın hareketi ile ilgili çeşitli parodiler yayınladı. Ülke televizyonları ise bu görüntüyü defalarca yayınlayarak Arda Turan'ın sarı kart alarak hafif bir ceza ile kurtulduğuna yer verdi. Arda büyük bir cezadan ise orta hakemin maç sonu raporundaki ifadeleriyle kurtuldu. La Liga'nın en genç FIFA kokartlı hakemlerinden biri olan Manzano, raporunda Arda'nın kramponlarını yan hakeme fırlatmadığını belirterek, 'maç stresi' diye yazdı.

5 MAÇ CEZA ALACAKTI
30 Ocak 1987 doğumlu olan Arda, hakemin kıyağı sayesinde cezadan yırttı ve en özel doğum günü hediyesini aldı. Gazetelerde yapılan yorumlarda ise ayakkabı fırlatmanın bazı bölgelerde normal olduğu hatırlatarak Arda'nın bu hareket ile modaya uyduğu belirtildi. Yorumcular, Arda'nın en az 5 maçla cezalandırılması gerektiğini söyledi.

TWİTTER YORUMLARI
* Tipik bir protesto hareketi. Bravo Arda...
*
Arda'nın ayakkabı şovunu dünya izledi. El Turco Arda.
* Bu gece bARDA gönlüm hovARDA.
*
İsteseydi hakemi vururdu. İnsaflı çocukmuş Arda.
* Ayakkabı işine giriyor. Ön hazırlığı tamamladı.
*
George W. Bush'a ayakkabı fırlatan bile Arda'ya özenmiştir.
* Adam trilyonluk futbolcu ama sinirlenince dükkanının camına top gelen esnafa dönüşüyor.
*
Oysa herkes öldürür sevdiğini.. Kimi bir bakışıyla yapar bunu, kimi kramponuyla.
* Bayrampaşa'nın gururu Ardamız, biz de bugün etrafa ayakkabı fırlatacağız.