Mesaj war

Mafya babaları işledikleri cinayetlerli ilginç yöntemle imzaladı! Hüseyin Saral ve Vedat Şahin'in öldürülmesi sonrası her iki taraf da liderlerine "Abi sigarayı bıraktırdık" diye mesaj yolladı. Hollanda ve Panama'daki suikastlarda da benzer taktik uygulandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2015 Güncelleme 30 Ocak 2015, 01:40
Mesaj war

İÇİNDEKİLER

Türkiye, İtalya, İspanya, Panama ve Hollanda hattında son 12 yıl içinde mafya cinayetleri tavan yaptı. Suikastlar zinciri, 24 Aralık 2014'te İstanbul Sarıyer'de uyuşturucu baronu Ali Ekber Akgün'ün öldürülmesiyle çözülmeye başladı. İddiaya göre Akgün, Hollandalı ortağı Dino Soerel'e ait uyuşturucuyu polise yakalattı. Bundan sonra hedef oldu. Soerel, Akgün'ün de aralarında olduğu 30 kişilik infaz listesi çıkardı. Urfi Çetinkaya ile birlikte Ramazan U.'ya görev verdi. Tetikçiler, Akgün ve Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile korumasını aynı gün öldürdü! Suikastçılar daha sonra, Sedat Şahin'in öldürülmesi emrini veren ve yurtdışına kaçan Yakup Saral'a "Abi sigarayı bıraktırdık" diye mesaj yolladı!

İTALYA'DA ÖLDÜRÜLDÜ
Bu mesaj, polise hiç yabancı gelmedi. Çünkü Sedat Şahin ile Hüseyin Saral arasında yıllar önce oto galerisi yüzünden tartışma çıkmış, Şahin'in adamı Zekeriya Kocaman kurşunlanmıştı. Şahin gurubu, bunun intikamını Hüseyin Saral'ı İtalya'da 31 Ocak 2004'te öldürerek almıştı. Tetikçilerin, olay sonrası Sedat Şahin'e "Abi sigarayı bıraktırdık" şeklinde mesaj çektiği belirlenmişti. Yani 10 yıl sonra Saral grubu, Şahinler'e aynı şekilde cevap vermişti!



GÜN, SAAT, DAKİKA AYNI
Yine benzer imza, Hollanda ve Panama hattındaki cinayetlere atıldı. Akgün'ün dostu olan Sjaak Burger, iddiaya göre Soerel'in adamı olan Cor Van Hout'u 24 Ocak 2003'te saat 13.44'te öldürdü! İntikam almak için fırsat kollayan Soerel de, Burger'i tam 12 yıl sonra 24 Ocak 2015'tea saat 13.44'te Panama'da öldürttü. Bu tarihlerin tesadüf olmadığı, mesaj niteliği taşıdığı iddia edildi. Mafya hesaplaşması, Hollanda'da Akgün'ün ortağı Okan Fidan'ın 31 Aralık'ta, A.N'nin ise önceki gün öldürülmesiyle devam etti!

MEVLÜT YÜKSEL