İşte tetikçiler

Vedat Şahin'in ölümüyle ilgili gözaltına alınan Yaşar Saral ve çetenin13 üyesi mahkemeye sevkedildi. Uyuşturucuya dayalı eski husumet nedeniyle işlendiği belirtilen cinayetin tetikçileri ilk kez görüntülendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2015 Güncelleme 25 Ocak 2015, 01:40
İşte tetikçiler

İÇİNDEKİLER

Yeraltı dünyasında silahlar çekildi... 24 Aralık 2014 gecesi İstanbul Nişantaşı'nda evinin önünde vurularak öldürülen Vedat Şahin cinayetinin altından Sarallar çıktı. Cinayetin uyuşturucuya dayalı olarak başlayan eski bir husumet nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi. Yanındaki koruması ve şoförüyle otomobilinden iner inmez kaleşnikov silahla yayılım ateşine tutularak öldürülen organize suç örgütü lideri Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile korumasının cinayetiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan 14 kişi dün adliyeye sevk edildi.

SÜRPRİZ İSİMLER ÇIKTI

Geniş güvenlik önlemleri ve çevik kuvvet korumasında Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde sevk edilen 14 şahıs arasında tetikçi ve azmettiricinin yanı sıra yabancı uyruklu bir kadın ile cemaat mensubunun bulunması dikkat çekti. Çok sayıda silah ve mühimmatla gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen 14 şahıs arasında cinayetin azmettiricisi olduğu ileri sürülen Burhanettin Saral'ın yeğeni Yaşar Saral ve cinayeti organize ettiği iddia edilen Hurşit Aydın ile Melisa Vlasova adlı Rus uyruklu bir bayanın yanı sıra Mert Genç, Mahmut Tiryaki, Kemal Akın, Hasan Erdem, Ahmet Tekin, Erdem Yazıcı, Ersin Müldür, Nesim Demirci ile Türker Aydoğdu isimli şahısların bulunduğu belirtildi. Soruşturmayla ilgili olarak cinayetin eskiye dayalı husumet ve uyuşturucu ticareti nedeniyle işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duran polisin çetenin asli ve ana azmettiricilerinin peşinde olduğu öğrenildi.

Ferit ZENGİN-Zafer HALATÇI