YÖK'ten 3 flaş karar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2 milyon adayın katılacağı üniversite sınavında adaylara tercihleri için 3 yeni düzenleme getirdi. En önemlisi 'Tıp ve Hukuk fakülteleri' için taban puan uygulamasına geçileceği oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2015 Güncelleme 13 Ocak 2015, 15:20
YÖK’ten 3 flaş karar

İÇİNDEKİLER

YÖK, Haziran ayında yaklaşık 2 milyon öğrencinin katılacağı LYS öncesinde adayların yeni açılan vakıf ve devlet üniversitelerinin eğitim niteliği ile ilgili tüm bilgileri kamuoyuna açıklayacak.

KAÇ PROFESÖR VAR?
YÖK tarihinde ilk kez yapılan uygulama ile bu sene yapılacak LYS sınav kılavuzunda her üniversitenin yanında öğretim üyesi sayısı belirtilecek. Böylelikle o bölümde kaç profesör, kaç doçent, kaç doktoralı hoca olduğu aday tarafından bilinecek. İkinci düzenleme ile LYS kılavuzunda, üniversitelerin çeşitli fakültelerinden mezun olanların, daha sonra girdikleri sınavlarda başarı puanları da yayınlanacak.

MEZUNLARIN BAŞARI ORANI

Böylelikle öğrenciler tercih edecekleri üniversiteden mezun olanların başarı seviyesini, nerede ne işler yaptıklarını da öğrenebilecekler. Buna bağlı olarak adaylar daha bilinçli tercih yapılırken, kaliteli eğitim için üniversitelere sosyal baskı yapılacak. YÖK'ün son düzenlemesi ise bu sene ilk kez yapılacak uygulama ile tıp ve hukuk fakültelerinde taban puan uygulaması olacak.

YENİ ÜNİVERSİTELER
Özellikle yeni açılan vakıf üniversitelerinde üniversite sınavlarında hiçbir başarı gösteremeyen öğrencilerin alımlarının ardından YÖK özellikli bölümlerde taban puanı getirdi. Bu puanın altındaki öğrenci hiçbir şekilde o bölümlere alınmayacak. YÖK taban puan uygulamasını gelecekte, öğretmenlik, mühendislik gibi bölümlere de getirecek.

Safure CANTÜRK