Yurdumun seçim sloganları

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2014 Güncelleme 21 Ocak 2014, 00:24
Yurdumun seçim sloganları

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimler yaklaşmışken yurdum içinde tabii ki adayların sloganları da gözümüze çarpıyor. Dönem içerisinde ilginç kampanya sloganları karşımıza çıktı.
İşte bunlardan bazıları: İş, aş, bu sefer Haydar Baş. Partiniz ne olursa olsun muhtarınız Ali Yılmaz olsun. Yeni bir yüz Naci Düz. Zoru başaran, Zeki Başaran. Ercan Özçelik'le yukarı dudullu, daha yukarı dudullu. (Sanırım muhtar adayı.) Özde bir, sözde bir; Önder Elbir. Mamak ya da olmamak. İşte bütün meselem bu. Tanı seveceksin, dene vazgeçemeyeceksin! Güngören gün görecek! Söz veriyorum, Çekmeköy artık çekmeyecek! Çocuğunu seven bize oy versin. Ne terzi bıraktınız ne kasap, hesap vereceksiniz hesap! Şahane hizmetler boy boy, başkan adayınız Cemil Şeboy... Yılmayan başkan Yılmaz Küçük. Üsküdar'a taze kan! Yılmaz Bayat... 2004 yerel seçimleri Gölcük Belediye başkanı adayı Şaban Aktürkoğlu'nun sloganı: Şaban Abi çözer! "Fatihsin, bizası unutma..." (Fatih bağımsız belediye başkan adayı) Vallahi boşa gitmez! 2014 yerel seçimleri için Keşan belediye başkan aday adayının sloganıdır.
Şahsın adı tahmin edilebileceği üzere Şenol'dur: Şen ola Keşan Şenol'a... Ne yazık ki traktörü öküzle çekiyoruz. Su ve yol ana davalarımızdır. "Mesajınızı aldım." Sami Kutsal (Sütlüce mahallesi muhtar adayı): Kutsal göreve hazırım! 1987 seçiminde shp başkanı erdal inönü "5 yıl daha limon gibi sıkılacak mısınız" gibi bir cümle kurardı. Kartal'ın sorunu imar, ANAP'ın adayı mimar! Siz de mi partiden sıkıldınız? (Bağımsız aday) Savaş yapma, kaldırım yap. Oyunu ver, oyunu boz.

Delik

Uçak fabrikasında yeni bir tasarım. Her şey mükemmel. İlk test uçuşu fakat uçağın kanatları gövdeyle bağlantı yerinden kopuyor. Tüm ekip enkazın başında.
Birisi, "Kanatla gövdenin birleştiği yerlere delik delin" diyor.
Yeniden hesaplamalar, iki yıllık çalışma, test uçuşu.
Ne yazık ki akıbet aynı.
Kanatlar yok. Fabrikaya taşınan enkazın başındaki acayip adamdan aynı öneri: - Delik delin kardeşim. Üçüncü denemenin de akıbeti aynı olunca, proje sorumluları acayip adamın dediklerini uygularlar.
Sonuç tam bir BAŞARI.
İnanılmaz bir sağlamlık.
Acayip adamı fabrika içinde bulurlar ve proje müdürünün önüne getirirler: - Biz bu kadar profesör ve mühendis, bilim adamı çözemedik, sen çözdün bu sorunu; kimsin sen? Adamcağız sıkılarak: - Tuvalet temizleyicisiyim, kahrolası tuvalet kağıtları hiçbir zaman delikli yerlerinden kopmazlar da!"

Anahtar

Şövalyelerin gözüpek olduğu eski zamanlarda bu şövalyelerden biri Haçlı Seferleri'ne çıkmaya karar verir. Yola çıkmadan önce kahyayı yanına çağırır: - Haçlı Seferleri'ne katılacağım. Karımın bekaret kemerini sana veriyorum. Sana güveniyorum. 10 yıl içinde dönmezsem anahtarı kullanabilirsin. Şövalye baştan aşağı donanır, tozlu yollara revan olmadan önce dönüp son bir kez şatosuna bakar. Birden kahyanın, bağırarak nefes nefese şatodan dışarı koştuğunu görür: - Durun! Durun Majesteleri. Oh, iyi ki size yetişebildim. Bu yanlış anahtar!