Sınırda kırmızı alarm

Cilvegözü'nde patlatılan bombalı araç, Suriye sınırından girdi. 3 kişi tuzağı park etti. İkisi Suriye'ye kaçtı, kırmızı montlu olan Türkiye'ye girdi. Polis bu kişinin peşine düştü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2013 Güncelleme 13 Şubat 2013, 01:54
Sınırda kırmızı alarm

İÇİNDEKİLER

Hatay Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı önceki gün korkunç bir patlama ile sarsıldı. Bomba yüklü araç, Suriye'ye giden yardım araçlarının bekletildiği tampon bölgede uzaktan kumanda ile patlatıldı. Kanlı saldırıda 4'ü Türk 14 kişi yaşamını yitirdi. Güvenlik güçleri, konuyu aydınlatmak için harekete geçti. İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamayı gerçekleştirenlerin Suriye uyruklu olduğunu söyledi. Olay anı sınır kapısındaki kameralar tarafından an be an kaydedildi. Edinilen bilgilere göre olay şöyle gerçekleşti:

23 DAKİKA SONRA...
Saat 14.00'de Suriye'den gelen bir araç, sınır kapısına 21 metre kala park edildi. 3 kişi araçtan indi. 2 kişi Suriye'ye kaçarken, kırmızı montlu saldırgan Türkiye'ye geçti. Zanlıların gözden kaybolmasından 23 dakika sonra da patlama gerçekleşti. Türkiye tarafına geçtiği tespit edilen kırmızı montlu saldırgan da her yerde aranıyor.

FACİADAN ÇIKAN DRAM
Patlamada hayatını kaybeden 4 Türk, Hasan Dağ (17), Ahmet Taş (35), İbrahim Yalçınkaya (15) ve Ali Sille'nin (29) cenazeleri gözyaşları arasında dün defnedildi. Öksüz ve yetim büyüyen Sille'nin, 20 gün önce bebeği olmuştu. Hasan ise kardeşlerine bakmak için sınırda su satıyordu. İbrahim de hem okuyup hem de sınır kapısında pamuk şeker satıyordu.

Yaser ÇAPAROĞLU