İsrail 360 kişiyi tutukladı

İsrail askerlerinin "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası çerçevesinde Gazze'ye yardım taşıyan gemilere düzenlediği saldırıların ardından, 360 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2010, 00:00 Güncelleme 01 Haziran 2010, 17:37
İsrail 360 kişiyi tutukladı

İÇİNDEKİLER

İsrail'e giden Mavi Marmara gemisindeki gazeteciler arasında yer alan ve tutuklanan isimler arasında Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hakan Albayrak ve sinema sanatçısı kardeşi Sinan Albayrak da bulunuyor. Tutuklanma haberini Türk Dışişleri yetkilileri tarafından doğrulandı.

Gemide halen Türklerin bulunduğu belirtilirken, ülkeden çıkmak isteyen yabancıların imza atarak çıkış yapabildiği ifade ediliyor. Öte yandan, İsrailli barış yanlısı grupların Aşdod Limanı'nda İsrail karşıtı gösteri düzenlemesi bekleniyor. İsrail devlet radyosu, Gazze'ye yardım götüren gemilerdeki 487 kişinin gözaltında bulunduğunu, 48 kişinin ise sınır dışı edileceğini duyurmuştu.

AYRILIK DİZİSİNİN MİMARI TUTUKLU


"Ayrılık" dizisinin konsept danışmanı Hakan Albayrak'ın da bulunması dikkat çekti.

Türkiye-İsrail arasında krize neden olan ve çok tartışılan "Ayrılık" dizisinin tanıtımında İsrailli askerler silahsız Filistinli çocukları vuruyor, ardından "ONE MINUTE" damgası ekrana geliyordu. "Anadolu Kartalı" tatbikatının iptali nedeniyle hali hazırda gergin olan Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin daha da bozulmasına neden olan dizinin geçtiğimiz Ekim ayında TRT'de yayınlanmasının ardından, İsrail Türkiye'ye protesto notası vermişti.