Karaman Ermenek'te pekmez, ceviz ve bal kullanılarak yapılan "bandırma" adı verilen cevizli sucuk adeta vitamin deposu. Tadı, kokusu ve lezzetiyle yüzyıllardır ilgi gören "bandırma" için üreticiler ise "Ürünlerimize tek tek pazar arayacağımıza birleştirip bandırma olarak değerlendiriyoruz. Kilosunu toptan 60 liraya satıyoruz. Oldukça besleyici. Bu ürünle ceviz, pekmez ve bal aynı anda tüketilebiliyor." ifadelerini kullanıyor.
Karaman'ın Ermenek ilçesinde geleneksel yöntemlerle pekmez, ceviz ve baldan yapılan, bölge halkınca "bandırma" diye anılan cevizli sucuk, tadıyla, görüntüsüyle yüzlerce yıldır ilgi görüyor.
Bolca ceviz bahçesi ve üzüm bağlarının bulunduğu ilçede üzüm ve cevizler, geleneksel yöntemlerle işlenip "bandırma" yapılarak bölge kadınlarına geçim kaynağı oluyor.
Eylül ayının gelmesiyle hasadı yapılan cevizler, kabuğundan ayrılıp iyice kurutuluyor. Bağlardan toplanan üzümlerin de bir kısmıyla pekmez yapılıyor.