EURO 2020'nin açılış maçında Türkiye, İtalya'ya yenildi! Ayağa kalkın çocuklar

EURO 2020'nin açılış maçında A Milli Takımımız İtalya ile Roma'da karşı karşıya geldi. Mücadeleye İtalya 3-0 kazandı. Goller Melih Demiral (K.K), Immobile ve Insigne'den geldi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2021 Güncelleme 12 Haziran 2021, 07:01
EURO 2020’nin açılış maçında Türkiye, İtalya’ya yenildi! Ayağa kalkın çocuklar

İÇİNDEKİLER

Bizim Çocuklar, Roma'da yıkıldı... A Grubu'nda yer alan Milli Takımımız, Euro 2020'nin açılış maçında İtalya'ya 3-0 yenilmekten kurtulamadı. 18. dakikada Insigne'nin vuruyu auta gitti. 22. dakikada Chiellini'nin kafa vuruşunu Uğurcan kornere çeldi. 43'te Immobile'nin şutu Uğurcan'ın üzerine gitti.

TEK TEHLİKEYİ CENGİZ'LE YARATABİLDİK
İlk yarı 0-0 sona erdi. 52. dakikada Cengiz Ünder'in şutu Donnarumma'da kaldı. 53. dakikada Merih topu kendi ağlarına yolladı ve İtalya 1-0 öne geçti. 55. dakikada Spinazzola'nın etkili şutunu Uğurcan kurtardı.

UĞURCAN'IN ÇABALARI YETERLİ OLMADI
65'te Uğurcan'dan dönen topu tamamlayan Immobile farkı ikiye çıkardı: 2-0. 78'de Insigne ayağının içiyle uzak köşeye vurdu ve skoru belirledi: 3-0. Milliler ikinci maçında 16 Haziran'da Bakü'de Galler ile karşılaşacak.

YİNE TURNUVAYA YENİLGİYLE BAŞLADIK
Milli Takımımız'ın turnuvalara yenilgiyle başlama istatistiği devam etti. Ay-Yıldızlılar, 2000'de İtalya'ya, 2002'de Brezilya'ya, 2008'de Portekiz'e ve 2016'da Hırvatistan'a mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

İTALYA'DA TÜRK ALAYI
A Milli Takımımız'ın Euro 2020'nin açılış maçında İtalya ile Roma'da oynadığı maçta Türk taraftarlar, Ay-Yıldızlılar'ı yalnız bırakmadı. Yaklaşık 5 bin Türk taraftar karşılaşmayı Roma Olimpiyat Stadı'nda takip ederken, taraftarlarımız Roma sokaklarını da adeta Kırmızı-Beyaza boyadı. Maç öncesi Roma sokaklarını marşlarla inleten taraftarlarımız, tribünde de takımımıza büyük destek verdi.

ROMA'DA GÖRSEL ŞÖLEN
Türkiye ile İtalya arasında oynanan Euro 2020'nin açılış maçı öncesi Roma Olimpiyat Stadı muhteşem bir görsel şölene şahit oldu. Dev maç öncesi statta havai fişek ve çeşitli gösteriler yapılırken organizasyonda, İtalyanların dünyaca ünlü tenoru Andrea Bocelli de sahne aldı. Bocelli, İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin ünlü bestesi "Nessun Dorma" aryasını seslendirdi. Açılış seremonisinde ayrıca Mustafa Sandal'ın A Milli Futbol Takımı'na destek için hazırladığı özel şarkısı çalındı. Ardından ise İtalya için yapılan şarkıya yer verildi.