Ne altın ne gümüş eğer karşınıza çıkarsa... Bulan servet sahibi olacak!

Yer kabuğunun derin katmanlarında, doğal süreçlerle oluşan ve dünya ekonomisinde kritik öneme sahip nadir madenler bulunmaktadır. Altın ve gümüş gibi geleneksel yatırım araçlarının ötesinde, daha az tanınan fakat yüksek ekonomik değere sahip diğer madenler de mevcuttur. Bu değerli mineraller, geniş çaplı araştırma ve çaba sonucunda keşfedilmekte ve çıkarılmaları zor olsa da, yatırımcılara büyük kazançlar sunuyor.

Giriş Tarihi 23 Nisan 2024, 09:26 Güncelleme 23 Nisan 2024, 09:26
Ne altın ne gümüş eğer karşınıza çıkarsa... Bulan servet sahibi olacak!

İÇİNDEKİLER

Altın ve gümüş, yıllardır yatırımcıların gözdesi oldu. Ancak dünya üzerinde daha az bilinen ancak altından daha değerli olan madenler de bulunmaktadır. Paladyum, rodyum, iridyum ve rutenyum gibi nadir bulunan ve endüstriyel kullanımı olan bu madenler, gram başına servet değerinde fiyatlara sahiptir.

PALADYUM

Paladyum, platine benzerliği ve endüstriyel kullanım alanının geniş olmasıyla dikkat çeker. Gram başına 69 bin Euro gibi yüksek fiyatlarla satılan paladyum, beyaz altın üretiminde de kullanılmaktadır.

RODYUM

Platin grubuna ait olan rodyum, endüstride yaygın olarak katalizör olarak kullanılır. Nadir bulunması ve endüstriyel talebin artmasıyla birlikte fiyatları oldukça yükseldi. 1 kilogramı 462 bin Euro civarındadır.

İRİDYUM

Gümüş beyazı renkte olan ve platin ailesinden bir geçiş metali olan iridyum, çok sert ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. 1 kilogramı yaklaşık 136 bin Euro civarındadır.

TRİTYUM

Trityum, nadir bulunan bir madde olup, tiyatro, okul ve ofis binalarında kullanılan çıkış işaretlerinde yer alır. 1 gramı 30 bin dolar gibi yüksek bir fiyata sahiptir.