18 Nisan'dan 27 Nisan'a kadar hesaplara aktarılacak! 15.9 milyon emekli için duyuru sıcağı sıcağına yapıldı! SSK, BAĞ-KUR ödeme saatleri...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen yeni düzenlemeyle emekli maaşlarının ödeme günleri tahsis numarasının son hanesine göre yeniden düzenleniyor. Bu kapsamda SSK ve Bağ-Kur emeklileri, nisan ayının gelmesiyle birlikte ödeme günlerini mercek altına aldı.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2024, 11:12 Güncelleme 07 Nisan 2024, 11:13
18 Nisan’dan 27 Nisan’a kadar hesaplara aktarılacak! 15.9 milyon emekli için duyuru sıcağı sıcağına yapıldı! SSK, BAĞ-KUR ödeme saatleri...

İÇİNDEKİLER

Nisan ayının gelmesiyle birlikte emeklilik maaşlarının ne zaman yatırılacağı konusu 15.9 milyon emekli vatandaş için merak konusu oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaya yönelik yeni adımlar atarak ödeme takvimlerindeki güncellemeleri duyurdu. Ayrıca e-Devlet platformuna eklenen yeni özellikler sayesinde emekliler ödeme günlerini ve maaş miktarlarını kolayca takip edebilecek.

NİSAN AYI TAKVİMİ

SSK (4A) Emekli Maaşları Ödeme Tarihleri

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar için 18 Nisan
Son rakamı 7 olanlar için 19 Nisan

Son rakamı 5 olanlar için 20 Nisan
Son rakamı 3 olanlar için 21 Nisan

Son rakamı 1 olanlar için 22 Nisan
Son rakamı 8 olanlar için 23 Nisan
Son rakamı 6 olanlar için 24 Nisan

Son rakamı 4 olanlar için 25 Nisan
Son rakamı 2 olanlar için 26 Nisan
Son rakamı 0 olanlar için 27 Nisan

Bağ-Kur (4B) Emekli Maaşları Ödeme Tarihleri

Tahsis numarası son rakamı 9, 7, ve 5 olanlar için 25 Nisan
Son rakamı 3, 1 olanlar için 26 Nisan

Son rakamı 8, 6, ve 4 olanlar için 27 Nisan
Son rakamı 2 ve 0 olanlar için 28 Nisan

E-DEVLET'TE EMEKLİLİKLE İLGİLİ YENİLİKLER

e-Devlet platformu emekliler için hayatı daha da kolaylaştıran yeni özelliklerle güncellendi. Artık vatandaşlar tahmini emekli maaşlarını da e-Devlet üzerinden hesaplayabilecekler. Bu özellik, gelecekteki finansal planlamalar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

Önceki düzenlemelerle birlikte, hafta sonuna denk gelen emekli maaşı ödemeleri de güncellendi. Buna göre cumartesi gününe denk gelen ödemeler bir gün önce, cuma günü; pazar gününe denk gelen ödemeler ise bir gün sonra, pazartesi günü gerçekleştirilecek.