Baharat şirketlerine rekabet soruşturması

Rekabet Kurumu, Bağdat ve Deva baharatlarının alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürüttüğü ön araştırmayı karara bağladı. İşte sizler için derlediğimiz 27 Ocak tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2024 Güncelleme 27 Ocak 2024, 07:02
Baharat şirketlerine rekabet soruşturması

İÇİNDEKİLER

Rekabet Kurumu, Bağdat ve Deva baharatlarının alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürüttüğü ön araştırmayı karara bağladı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitleri yeterli bulan Kurul, iki şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Kurul, soruşturma sonucunda şirketlerin rekabeti ihlal ederek fiyatlar üzerinde bir etkisinin olduğunu tespit ederse ceza uygulanması söz konusu olacak. Kurul önceki gün de beyaz et sektöründe faaliyet gösteren şirketler hakkında soruşturma açmıştı.



YURT İÇİ UÇUŞTA WIFI YOLCULUK
THY iş birliği ile yaklaşık 10 yıldır dış hatlar uçuşlarında yolculara WiFi servisi sunan Türk Telekom, yurt içi uçuşlar için de WiFi servisi vermeye başlıyor. Müşterilerine Türk Telekom WiFi Fly ile yurt içi uçuşlarında en iyi internet deneyimini yaşatmayı hedeflediklerini belirten Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, "İç hatlarda da yolcular, internetten kopmadan yolculuk yapabilecek" dedi.

İŞ BANKASI VE İTÜ'DEN DEPREM ARAŞTIRMA MERKEZİ
İTÜ bünyesinde Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle Marmara Aktif Fay Tehlike ve Risk Uygulama ve Araştırma Merkezi (MATAM) hayata geçirildi. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, MATAM'ın üniversite, kamu ve özel sektör iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da MATAM'ın ilerleyen dönemlerde Türkiye'nin deprem araştırmalarındaki bilgi düzeyini çok daha üst seviyelere çıkaracağını belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN