Elektrikli otomobillerde şarj süresi düşüyor: Edirne'den Hakkariye yolculuk mümkün

Elektrikli otomobiller Togg ile birlikte ivme kazandı. Şimdi geniş şarj ağında süreler de kısalıyor. Eşarj Genel Müdürü Altınay, Edirne’den Hakkari’ye yolculuk mümkün’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2023 Güncelleme 21 Kasım 2023, 07:02
Elektrikli otomobillerde şarj süresi düşüyor: Edirne’den Hakkariye yolculuk mümkün

İÇİNDEKİLER

Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte şarj hizmeti hızlanırken istasyonların sayısı da artıyor. Enerjisa bünyesindeki oto şarj şirketi Eşarj'ın Genel Müdürü Barış Altınay, "Minimum 3-4 saat gerektiren şarj operasyonlarının, önümüzdeki orta vadede akaryakıtlı dolumla aynı süreye gelmesini öngörüyoruz" dedi.

Eşarj, aynı anda en fazla aracı şarj edebilen şarj alanını Ankara'da kurdu. Eşarj istasyonunda çoğunlukla 120kW gücünde şarj cihazları bulunurken, elektrikli otomobil sahipleri AVM'de vakit geçirirken istasyonda araçlarını şarj edebilecek.

BENZİNLİ AYNI SÜREDE ŞARJ
Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, elektrikli otomobil şarjında 360 KW gücüne ulaşıldığını belirterek, "Bu da şu anlama geliyor: Bazı araç modellerinin 10-15 dakikada yüzde 80 şarja ulaşması. Artık yarım saati bile konuşmadığımız örnekler olmaya başladı. Bundan birkaç sene öncesine kadar belki minimum 3-4 saat gerektiren şarj operasyonlarının, önümüzdeki orta vadede belki akaryakıtlı dolumla aynı süreye gelmesini öngörüyoruz" dedi.

Otomobil şarjında hız kadar yaygınlığın da önemli olduğunu dile getiren Altınay, "Şu anda bizim operatörümüzde, Edirne'den Hakkari'ye, Datça'dan Iğdır'a bir müşteri yolculuk yapabiliyor" dedi. Yerli otomobil Togg'un sektöre etkisini de değerlendiren Altınay, "Biz 15 yıldır bu sektörün içindeydik ama son 1 yıldaki ivmenin arkasında başta Togg var" dedi.
Barış ŞİMŞEK

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN