ÖTV matrahı sonrası elektrikli araba fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Fiyatı düşen marka modeller hangileri?

Elektrikli otomobil sektöründe heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrah güncellemesiyle birlikte birçok elektrikli araç modelinde fiyat düşüşleri bekleniyor. Bu değişiklikle birlikte tüketicilerin bütçelerine olumlu etki yapması öngörülüyor. Peki, ÖTV matrahı sonrası elektrikli araba fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Fiyatı düşen marka modeller hangileri?İşte elektrikli otomobil fiyatlarını etkileyecek güncellemenin detayları!

Giriş Tarihi 18 Kasım 2023, 09:21 Güncelleme 18 Kasım 2023, 09:21
ÖTV matrahı sonrası elektrikli araba fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Fiyatı düşen marka modeller hangileri?

İÇİNDEKİLER

Elektrikli otomobil sektörü beklenen bir Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrah güncellemesi ile hareketleniyor. Bu güncelleme, birçok elektrikli araç modelinde fiyat düşüşlerine neden olabilir. Peki, ÖTV matrahı sonrası elektrikli araba fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Fiyatı düşen marka modeller hangileri? İşte detaylar!

FİYATLAR DÜŞECEK

Kararla yüzde 10 ÖTV oranına tabi olan söz konusu otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı. Şu anda bu rakam 1 milyon 450 bin liraya yükseltildiği için yüzde 40'lık dilim yerine yüzde 10'lık ÖTV diliminden vergilendirme yapılıp satışa sunulacak, bu da fiyatları aşağı çekmiş olacak.

Edinilen bilgilere göre, böylece sadece elektrik motora sahip olup söz konusu matrah eşiğine giren otomobillere daha düşük maliyetle ulaşılabilmesi hedefleniyor.

Düzenlemeyle konvansiyonel yakıtla çalışan otomobillere olan talebin egzoz gazı salımı bulunmayan otomobillere yönelmesi teşvik edilirken, çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

FİYATI DÜŞEN MARKA MODELLER HANGİLERİ?

Fiyatı düşen marka modeller hangileri sorusunun yanıtı henüz belli olmadı. Belli olduğunda haberimizde yer alacaktır.