2 yıl tek kuruş ödemek yok; 4 yıl vadeyle taksit tablosu çıktı! 0 faizli 150 bin TL ihtiyaç kredisi müjdesi geldi! 18-27 yaşında...

Meclis'te onaylanan yeni kanun teklifi ile birlikte, yeni evlenecek çiftlere yönelik faizsiz evlilik kredisi projeleri hayata geçiriliyor. Bu projede, çiftlere 150 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunuluyor ve bu kredi, yüzde 0 faiz oranıyla dikkat çekiyor. Bu teklifin amacı, yeni evlenen çiftlerin ekonomik yükünü hafifletmek ve onlara evlilik yolunda mali destek sağlamak. 150 bin TL'lik faizsiz kredi, yeni evlenecek çiftlere evlilik hazırlıkları ve yeni bir hayata başlamanın mali yükünü hafifletme imkanı sunuyor. Bu faizsiz kredi teklifi, özellikle genç çiftlerin evlilik sürecinde yaşayabilecekleri ekonomik zorlukları azaltmayı hedefliyor.

Giriş Tarihi 18 Kasım 2023, 10:40 Güncelleme 18 Kasım 2023, 10:40
2 yıl tek kuruş ödemek yok; 4 yıl vadeyle taksit tablosu çıktı! 0 faizli 150 bin TL ihtiyaç kredisi müjdesi geldi! 18-27 yaşında...

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de evlilik hazırlığı yapan çiftlere müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim vaadi olarak açıklanan evlilik kredisi projesi, detaylarıyla netleşiyor. Aile ve Gençlik Bankası tarafından fonlanacak olan bu proje kapsamında, yeni evlenecek çiftlere özel 150 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulacak. İşte 2023 evlilik kredisi başvurusu ile ilgili merak edilen detaylar...

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ MECLİS'E GELDİ

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de destekleyecek 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi', TBMM Başkanlığına sunuldu.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

EVLİLİK KEDİSİ NE ZAMAN ÇIKACAK?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz, öncelikle oradaki gençlerimize destek olmak istiyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk. Gelir kriteri var, 18-27 yaş kriteri var. Kriterlere uyan herkes faydalanabilecek. Tabii tüm bunlar Meclis'te görüşülecek."

Bakan Göktaş, Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı'na katılanların faydalanacağı çalışmayla ilgili Meclis'i işaret etti.

"Tüm çalışmalarımızı tamamladık, Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz."

FAİZSİZ EVLİLİK KEDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz, öncelikle oradaki gençlerimize destek olmak istiyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk. Gelir kriteri var, 18-27 yaş kriteri var. Kriterlere uyan herkes faydalanabilecek. Tabii tüm bunlar Meclis'te görüşülecek." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, pilot illerin Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya olduğunu ifade ederken kanun teklifinde deprem bölgesine özel olarak yaş sınırlaması olmadığını, fonun projeye göre değerlendirme yapılacağını duyurdu.