Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'tan Turkuvaz Medya Grubu'na indirim açıklaması: Yapmayan kaybeder

Bakan Bolat, iş dünyasının indirim çağrılarına olumlu yanıt verdiğini belirterek, ‘İndirim kampanyasına girmeyen kaybeder, tüketici onları siler’ diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2023 Güncelleme 25 Ekim 2023, 07:01
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’tan Turkuvaz Medya Grubu’na indirim açıklaması: Yapmayan kaybeder

İÇİNDEKİLER

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi Konya'da gerçekleştirildi. Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dilek Güngör ile A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner'in sorularını yanıtlayan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek için mücadele ettiklerini söyledi.

SİTELER SORUMLU OLACAK
Gıda perakendecileriyle görüşmeleri sonunda indirimlerin başladığını, daha fazlasının da olmasını istediklerini söyleyen Bolat, "Hükümetimiz göreve başladıktan sonra bakanlık olarak sektörlerde düzenleyici denetleyici yetkimizi etkin kullanmaya başladık.

Önce otomotiv ve emlak piyasası ile başladık. 31 Ağustos'ta önemli bir yönetmelik çıkardık ve bu yönetmelik 1 Kasım'da devreye giriyor. Emlak ve oto satışlarında sahte isimlerle, fake hesaplarla fiyatları yükseltmek için yapılan işlemlere ağır cezalar getirdik, ilan siteleri de bu cezalardan sorumlu olacak" dedi.

İSİMLERİ YAYINLADIK
Emlak ve otomotivde işler yoluna girince perakendecilerle konuştuklarını hatırlatan Bolat, "Başta gıda olmak üzere tekstil, giyim, mobilya perakendecileriyle bir araya geldik.

'Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında siz de elinizi taşın altına koyun, fiyat indirimleri çağrısında bulunun' dedik. İndirim yapanları web sitemizde yayınladık" diye konuştu. İş dünyası örgütlerinin ve STK'ların indirim çağrılarına olumlu yanıt verdiğini kaydeden Bolat, "Kaçış yolu yok, bu indirim kampanyasına girmeyen kaybeder, tüketici onları siler.

'Fiyatlar düşerken ben indirim yapmıyorum isteyen alsın istemeyen almasın' diyen, basiretli bir tüccar değildir. En büyük patron müşteridir" dedi.

İHRACATTA REKOR
6 Şubat'taki asrın felaketi depremlerin ihracatı etkilediğini belirten Ömer Bolat, "Ama buna rağmen ilk 9 ay itibarıyla ihracatımız kafa kafaya geçen yılla. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı ihracatları rekor kırdı. Yılı 255 milyar dolar ihracatla kapatacağız" diye konuştu.

KAPATMA GELİYOR
Bakan Bolat, torba yasaya kurallara uymayanların cezalarını artıracak maddeler eklediklerini söyleyerek, "Kapatma cezası da gelecek. Her sektörün kanunlara uygun olarak çalışması gerekiyor. Bu kural ve yönetmeliklere aykırı davranan otomatikman cezasını alacak. Aynı aykırılık birden fazla tekrarlanırsa da kapatma gelecek" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN