Yeni düzenleme Meclis’te! Günübirlik evde yeni dönem

AK Parti, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri içeren torba kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlemenin haftaya Meclis'e geleceğini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2023 Güncelleme 11 Ekim 2023, 07:02
Yeni düzenleme Meclis’te! Günübirlik evde yeni dönem

İÇİNDEKİLER

Konutların turizm açısından kiralanmasına yönelik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlemenin haftaya Meclis'e geleceğini belirtti. Tek sefere mahsus 100 günden fazla süreyle kiralanan konutlar kapsam dışında kalacak. İzin belgesini vermeye Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkili olacak. Kat maliklerin oybirliği ile alınan kararı neticesinde bu konutlar kiralanabilecek.



İZİN YOKSA CEZA VAR
İzin belgesi bulunmaksızın kiralamada, üçüncü kişilere kiralamada, mesken olarak kullanmak amacıyla yapılan kiralamalarda, izin belgesi olmayan konutların kiralanması halinde idari yaptırım uygulanacak. ilk sözleşme tarihinden itibaren bir yıl içerisinde aynı konutun dört defadan fazla kiraya verilmesi halinde de idari ceza kesilecek.



5 BİN TL HAFTAYA MECLİS'E GELECEK
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilere 5 bin lira ödenmesi konusunda yapılacak düzenlemenin de bu kanun teklifine bir önerge ile ekleneceğini söyledi. (Burcu ŞEN)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN