Akaryakıt fiyatlarında her şey ters düz! Brent petrol 90,97 dolar, benzine indirim geldi!

Son dakika milyonlarca sürücüye güzel haber geldi! 81 il genelinde araç sürücüleri akaryakıt fiyatlarına gelecek indirimle heyecanlandı. 26 Eylül 2023 itibariyle brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 90,97 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta gelen zamla birlikte megakent İstanbul'da motorinin litre fiyatı yaklaşık 40.03 TL, benzinin litre fiyatı ise yaklaşık 38,56 TL seviyelerine yükselmişti. Bu kez indirimle tabela aşağı yönlü değişti. İşte yeni akaryakıt fiyat listesi...

Giriş Tarihi 27 Eylül 2023, 12:30 Güncelleme 27 Eylül 2023, 12:30
Akaryakıt fiyatlarında her şey ters düz! Brent petrol 90,97 dolar, benzine indirim geldi!

İÇİNDEKİLER

Akaryakıt fiyatları indirim ve zam haberleriyle değişkenlik göstermeye devam ediyor. Son olarak indirim müjdesi geldi. Dün 92,73 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 91,88 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.42 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,99 azalışla 90,97 dolar oldu. Brent petroldeki düşüşle birlikte akaryakıt fiyatlarında da tabela dağişti. Benzine 27 Eylül Perşembe gününden itibaren indirim geliyor. Gözler mazot fiyatlarına çevrildi. Vatandaşlar ''Benzin, motorin litre fiyatı ne kadar, kaç TL oldu?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte İstanbul, Ankara, İzmir; Shell, Opet, BP güncel akaryakıt fiyatları...

BRENT PETROL DÜŞTÜ

Bir önceki gün 92,73 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 91,88 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.42 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,99 azalışla 90,97 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 88,76 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki düşüşte, gelişmiş ekonomilerin merkez bankalarının faizleri uzun süre yüksek seviyelerde tutacağı ve bu durumun küresel petrol talebinde düşüşe yol açacağı endişeleri etkili oldu.

ABD Merkez Bankasının (Fed) yıl sonuna kadar bir faiz artışına daha gidebileceğine ilişkin beklentiler artarken, banka yetkilileri, yönlendirmelerinde faizlerin beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalacağına dair sinyaller vermeye devam ediyor.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed üyelerinin çoğunun bu yıl bir faiz artışına daha ihtiyaç duyulacağını düşündüğünü, kendisinin de bu üyelerden biri olduğunu ifade etti.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee de faiz oranlarının piyasaların beklediğinden daha uzun süre yüksek kalacak gibi göründüğünü belirtti.

Avrupa genelinde de geçen hafta merkez bankalarının faiz kararları açıklandı. Bankaların faizleri uzun süre yüksek seviyelerde bırakacağı vurgusu dikkati çekti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, dün Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nin "Parasal Diyalog" başlıklı oturumunda, enflasyonun gerilemeye devam ettiğini ancak halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini söyledi.

Lagarde, ECB'nin faiz oranlarını gerekli olduğu sürece mevcut seviyelerde tutacağına işaret etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de ABD'de eylül sonuna kadar kamu kurumlarını finanse edecek bir tasarının onaylanmaması halinde kısmi bir kapanmaya girilmesinin muhtemel göründüğünü bildirdi.

Açıklamada, uzun süreli bir kapanmanın hem ABD ekonomisi hem de finansal piyasalar için "yıkıcı" olacağı vurgulandı.

Öte yandan, dünyanın en büyük petrol üreticileri Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kesintisi kararlarının yol açtığı arz endişeleri fiyatları yukarı yönlü desteklemeye devam ediyor.

Brent petrolde teknik olarak 91,34 ile 91,73 dolar aralığının direnç, 90,95 ile 90,56 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

SON DAKİKA: BENZİNE İNDİRİM MÜJDESİ

Benzine 27 Eylül Perşembe gününden itibaren 1 lira 94 kuruş indirim geliyor.

26 EYLÜL 2023 İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 38,51 TL

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 39,96 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 17,33 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38,56 TL

İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 40,03 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 17,78 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Benzin fiyatı: 39,14 TL

Motorin fiyatı: 40,58 TL

LPG fiyatı: 17,75 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatı: 39,24 TL

Motorin fiyatı: 40,74 TL

LPG fiyatı: 17,40 TL