İnternetten satılan zeytinyağında 'taklit' uyarısı! Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar uyardı: Üretici fiyatı 168 lira, market fiyatı ise 900 lira

Zeytinyağında taklit uyarısı! Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, internetten satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini belirterek, "Tüketicilerimiz yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" dedi. İşte sizler için derlediğimiz 25 Eylül TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2023 Güncelleme 25 Eylül 2023, 07:03
İnternetten satılan zeytinyağında ’taklit’ uyarısı! Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar uyardı: Üretici fiyatı 168 lira, market fiyatı ise 900 lira

İÇİNDEKİLER

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, internetten satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini belirterek, "Tüketicilerimiz yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" dedi.

5 litrelik zeytinyağlarının internet satışlarında fiyatının 350-500 lira arasında değiştiğine işaret eden Bayraktar, "Son yaptığımız çalışmamızda alınan zeytinyağı üretici fiyatı 168 lira, market fiyatı ise 900 lira. Kamuoyunda bilinen markaların 5 litrelik zeytinyağı fiyatları 900 lira ile bin 400 lira civarlarındadır" diye konuştu.



ÖĞRENCİLERE EĞİTİM YARDIMI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin eğitimle ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 450 milyon lira aktardıklarını söyledi.

SYDV'lere aktarılan kaynağın ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması ve eğitimlerinin desteklenmesi için kullanılacağını aktaran Göktaş, eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocukların donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunduklarını kaydetti.



BAKÜ ÇIKARMASI
Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 2-6 Ekim'de düzenlenecek 74. Uluslararası Uzay Kongresi'nde kendi standı ile yer alacak. Bakü'de 2-6 Ekim'de gerçekleştirilecek 74. Uluslararası Uzay Kongresi'nde kendi standı ile yer alacak T3 Vakfı, TEKNOFEST'te proje üreten 500 yarışmacıyı da uzay kongresine götürecek.

Kongreye Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katılacak. Selçuk Bayraktar, "Uzayın derinliklerine dalacağımız, bilimsel araştırmaların sunulacağı 74. Uluslararası Uzay Kongresi, 2-6 Ekim'de can Azerbaycan'da düzenlenecek.

Biz de TEKNOFEST'te proje üreten 500 yarışmacımızla birlikte orada olacağız. Gökyüzü bütün bilinmezliği ile bizleri araştırmaya sevk ederken aynı göğün altında Bakü'de buluşalım" ifadelerini kullandı.



TEKNOFEST İZMIR BAŞLIYOR
Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, 'SenGeleceksindiye' temasıyla her yaştan bilim ve teknoloji meraklısını buluşturmak ve yılın son etkinliğini gerçekleştirmek üzere İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını açmaya hazırlanıyor. İstanbul ve Ankara'da toplamda 3 milyonu aşkın teknoloji meraklısını ağırlayan festival, bu yılı İzmir'deki etkinlikle kapatacak. 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte, teknoloji ve girişim yarışmalarından hava gösterilerine, bilim şovlarından keşif oyunlarına, simülasyon deneyim alanlarından eğitici atölyelere, sergilerden sahne gösterilerine ve konserlere kadar çeşitli faaliyetler hayata geçirilecek.

2 YENİ YARIŞMA
TEKNOFEST İzmir'de ilk kez Deneyap Fikir Maratonu ve Deneyap Makeathon Yarışması düzenlenecek. Bu yıl ilk defa Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST Girişim Yarışması'nda 34 girişim 3 milyon 750 bin liralık ödülün sahibi olurken, girişimciler İzmir etabında Turizm Teknolojileri ve Oyun Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri temalarında yarışacak. Take Off Girişim Zirvesi Ön Etkinlikleri de Milli Teknoloji Hamlesi'ne İzmir'de.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN