İnternet ve telefon aboneliği sahtekârlarına darbe! 0850 sahtekarlığı bitiyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tüketicilere yanlış bilgiler verilerek yeni internet abonelikleri yapıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Artık yeni bireysel aboneliklerde herhangi bir numaradan pazarlama ve tanıtım amaçlı vatandaşın aranması ve üyelik talebinin alınması işlemi yapılamayacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2023 Güncelleme 16 Eylül 2023, 07:01
İnternet ve telefon aboneliği sahtekârlarına darbe! 0850 sahtekarlığı bitiyor

İÇİNDEKİLER

İnternet ve telefon aboneliği sahtekârlarına bir darbe daha vuruluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tüketicilere yanlış bilgiler verilerek yeni internet abonelikleri yapıldığı tespiti üzerine harekete geçti.



Çok sayıda kişinin bu yolla mağdur edildiğini belirleyen BTK, tüm operatörlere, internet sağlayıcıları ve TV hizmeti verenlere resmi çağrı merkezlerince çalışma yükümlülüğü getirdi.Artık yeni bireysel aboneliklerde herhangi bir numaradan pazarlama ve tanıtım amaçlı vatandaşın aranması ve üyelik talebinin alınması ile internet servis sağlayıcıları vatandaşa internet satamayacak.

Yalnızca internet servis sağlayıcıların kendi kurumsal kanalları üzerinden yapacağı aramalarla vatandaşın üyelik kaydı oluşturulabilecek. Aksi takdirde başlatılan abonelik geçersiz sayılacak ve bu durumdan tüketiciyi kendi şirketine geçiren sağlayıcı sorumlu tutulacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN