İstanbul Havalimanı'na 3 ödül: "En iyi en temiz en keyifli"

İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından, 40 milyon yolcu üstü kategorisinde "Avrupa'nın En İyi Havalimanı", "Avrupa'nın En Keyifli Havalimanı" ve "Avrupa'nın En Temiz Havalimanı" unvanlarına layık görüldü. İşte sizler için derlediğimiz 12 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2023 Güncelleme 13 Eylül 2023, 11:56
İstanbul Havalimanı’na 3 ödül: En iyi en temiz en keyifli

İÇİNDEKİLER

İGA İstanbul Havalimanı, 4-7 Eylül tarihlerinde Güney Kore'nin Incheon şehrinde düzenlenen Uluslararası Havalimanları Konseyi Müşteri Deneyimi Global Zirvesi kapsamında 3 farklı ödül aldı. İGA İstanbul Havalimanı, '40 milyon yolcu üstü kategorisinde Avrupa'nın En İyi Havalimanı', 'Avrupa'nın En Keyifli Havalimanı' ve 'Avrupa'nın En Temiz Havalimanı' seçildi. Ödüller törene katılan İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu'ya verildi. Samsunlu, "Müşteri deneyimi açısından zirveyi hedeflerken; asıl motivasyonumuz ise yolcularımıza kendilerini 'değerli' hissettirmek" dedi.


İSTİHDAMDA GENÇLERE ÖNCELİK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni dönemde gençlere ve kadınlara yönelik istihdam politikalarına odaklanacaklarını belirterek, işgücü piyasalarını güvenceli bir şekilde esnek hale getireceklerini söyledi. Bakan Işıkhan, eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlere ve kadınlara dönük çalışmalar yapacaklarını belirtti.

2 MİLYON KİŞİ ARTTI
İstihdamın tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını vurgulayan Işıkhan, "Yıl genelinde 1 milyon 955 bin istihdam artışı oldu. Tarım sektörü hariç tüm sektörlerde istihdam artışı sağlandı. Sanayide 520 bin ve hizmetlerde 1 milyon 519 bin istihdam artışı gerçekleşti" dedi.

İŞSİZLİK 9.5 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan verilere göre; işsizlik Temmuz'da yüzde 9.4'le Ocak 2014'teki yüzde 9.2 seviyesinden bu yana en düşük düzeye indi. Böylece işsizlik art arda 3 ay tek hanede kaldı. İşsizlik Haziran'a göre 0.2, 1 yıl öncesine göre ise 0.8 puan azaldı. Haziran ayına göre istihdam 318 bin kişi artarak 31 milyon 671 bine yükselirken, işsiz sayısı ise 38 bin kişi azalarak 3 milyon 291 bin kişi ile 2018 Nisan ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN