Bodrum'da orta yaşlı ve emekliler otelleri doldurdu

Yeni eğitim sezonunun başlamasına karşın turizm şehri Bodrum’da hareketlilik bitmedi. Yabancılar, orta yaşlı ve emekli turistlerle yüzde 80 doluluk yakalandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2023 Güncelleme 11 Eylül 2023, 07:00
Bodrum’da orta yaşlı ve emekliler otelleri doldurdu

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Bodrum'da yerli ve yabancı turist hareketliliği sürüyor. Milas-Bodrum Havalimanı dış hatlarından Ağustos sonu itibarıyla 1.3 milyon, 65 yolcu gemisi ile de 59 bin 100 yabancı turist, Bodrum'a geldi. Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, Eylül ve Ekim aylarında daha çok yabancı turistleri ve orta yaşlılarıemeklileri ağırladıklarını belirterek, "Orta yaş grubu misafirlerimiz gelmeye başladı. Şu an otellerde yüzde 80 bandında doluluk oranı görünüyor" dedi.

İNGİLİZLER İLK SIRADA
Eylül ve sonbahar döneminin, Bodrum'un en güzel zamanı olduğunu söyleyen Şahin, "Bu yıl şu zamana kadar dış hatlardan 1.3 milyon yabancı misafirimiz geldi. İlk sırada yıllardır İngiltere'den gelen turistler yer alıyor. Ardından Rusya, Almanya ve Polonya geliyor. Bu rakam Eylül-Ekim gibi yukarıya doğru seyredecektir" diye konuştu. Şahin, gelenlerin hepsinin Bodrum'da kalmadığını, bir kısmının da Didim'e gittiğini kaydetti. Ekim'de havalar ılıman ve sıcak geçerse, doluluğun devam edeceğini aktaran Şahin, şöyle konuştu:



KİŞİ BAŞI TATİL 1.500 TL
"Normalde Ekim'de yüzde 80 beklentimiz olmaz, bu rakam daha da aşağıda olur. Yüksek sezon dediğimiz 45 gün bittikten sonra Eylül ve Ekim'de fiyatlarda, genel anlamda yüzde 40 bandında bir düşüş oluyor. Bu dönem hem iç hem de dış pazardaki misafirlerimiz için bir tatil fırsatı oluyor. Eylül ve Ekim içinde yine bir fiyat kırılması olur. Eylül'ün 20'sinden sonra fiyatlar daha da düşer. Bodrum'da her bütçeye uygun tatil avantajı var. Eylül'ün 20'sinden sonra kişi başı, bin 500 liraya tatil yapma fırsatı bulunabilir."



Bodrum'da her bütçeye göre tatil imkanı olduğunu belirten turizmciler, Eylül ve Ekim aylarında fiyatlarda yüzde 40 civarında düşüş yaşandığına dikkat çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN